Vernielingen in Voedselpark De Groene Brunneper

Vernielingen in Voedselpark De Groene Brunneper
Foto © KampenLive

In het Voedselpark De Groene Brunneper in Kampen hebben jonge vandalen een spoor van vernielingen en een ravage achter gelaten. In een kas die op het voedselpark staat is een groot gat gemaakt en met de gestolen gereedschappen zijn onder andere diepe gaten krassen in de tafeltennistafel gemaakt. In een pergola zaten verschillende gereedschappen vastgeslagen.

Zondagmorgen, rond half 12 zijn er 3 kinderen in het park geweest die zicht zo uitgeleefd hebben op een manier die voor de  parkbeheerder van ‘De Groene Brunneper’ Robert de Reu ongekend is. “Het park is bedoeld voor kinderen, want daar hebben we ons hard voor gemaakt. Zo staan er sport en spel attributen, maar we hebben ook een park gerealiseerd zodat ze kunnen rennen en spelen in de natuur. Maar deze keer was het anders. Ze hebben meerdere gaten en 1 grote scheur in de foliekas gemaakt waar ze doorheen zijn gekropen en tuingereedschap hebben gepakt. Daarmee zijn ze verder op vernielingspad gegaan. Hieraan is duidelijk te zien dat het bewust is vernield. Met gereedschappen hebben ze op de tafeltennistafel gaten geslagen en diepe krassen gemaakt. Er zaten gereedschappen vastgeslagen in de pergola die naast de kas staat. Veel van de gereedschappen lagen verspreid en kapot door het park heen”.

Daders
Het betreft 3 kinderen die onbekend waren bij de ooggetuige en lijken daarom ook niet uit de buurt van het voedselpark en de wijk Brunnepe te komen. Het gaat om een meisje en twee jongens tussen de 5 en 12 jaar. Zij zijn gezien door omstanders en buurtbewoners. Er is ook een ooggetuige die heeft gezien dat door 1 van de jongens op de tafeltennistafel is ingehakt.

Een aantal kinderen die er aan het spelen waren werden door de vandalen belaagd en hun speelgoed werd vernield. Toen de kinderen hulp gingen halen zijn de vandalen met de noorderzon vertrokken.

De wijk Brunnepe is erg geschrokken de medewerkers van De Groene Brunneper hebben veel steunbetuigingen gekregen dat hun heel erg goed heeft gedaan.

De kinderen uit de buurt in en rondom de G. van Woustraat zijn op eigen initiatief gaan helpen om de schade die was veroorzaakt, zover als mogelijk, te repareren en op te ruimen. Dit was een heel mooi initiatief van de buurtkinderen. Robert de Reu: “We hebben gezien dat de buurt enorm blij is met het park en maken er dan ook mooi gebruik van. Brunnepe verbindt zich en is blij met het groen in de versteende buurt. De omwonende zijn deze dag gezamenlijk oplettend gebleven, maar de kinderen die dit hebben aangericht, zijn niet meer teruggekomen.”aldus de parkbeheerder.

Parkbeheerder van De Groene Brunneper Robert de Reu vraagt mensen die iets gezien hebben of weten wie deze jongen vandalen zijn zich te melden bij hem. Dit kan via mail: degroenebrunneper@protonmail.com of bellen naar: 038 750 1799 of via een chatbericht via facebook: https://www.facebook.com/degroenebrunneper

Fotoimpressie van het Voedselpark:

1
2
3
4
5
6
7
previous arrow
next arrow

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *