Informatie nieuwbouwwoningen IJsselmuiden

Informatie nieuwbouwwoningen IJsselmuiden
Foto © KampenLive

De gemeente Kampen heeft afgelopen periode 2 dorpsavonden gepland in IJsselmuiden om belangstellenden voor nieuwbouwwoningen in IJsselmuiden op de hoogte te stellen van de huidige plannen. Dit kon helaas vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Er waren veel vragen vanuit de gemeente, maar ook van de geïnteresseerde mensen die in IJsselmuiden in een nieuwbouw woning willen wonen. Om de belangstellenden te informeren wordt in een video alle informatie gegeven die er op dit moment bekend is.

Erfgenamestraat
Op de plek van Buurthuis ‘Het Lokaal’ in de Erfgenamestraat is woningbouw gepland. Midden in het centrum, dicht bij het zorgcentrum en de winkels. Een fantastische locatie om ouderen hier te laten wonen. Samen met misschien wel jongeren om ook voor elkaar iets te kunnen betekenen. Eerst wordt voor ‘Het Lokaal’ een nieuwe locatie gezocht om daarna deze nieuwbouwplannen voort te kunnen zetten.

De Voedselbank in de Zandbergstraat, op de hoek van de Erfgenamestraat, krijgt ook een nieuwe bestemming. Op deze plek komen grondgebonden woningen.

De Erfgenamenstraat bij de flats en parallel aan de Erfgenamestraat, de Drostenstraat, worden of zijn op dit moment de huidige flats gesloopt. Er worden nieuwe flats gebouwd met per flat 24 huur-appartementen met lift en 100% duurzaam. Eén gedeelte van de nieuwbouwflat is bijna klaar en is te zien hoe het hele project er uit gaat zien. De appartementen zijn verschillend ingedeeld. Met 1, 2 of 3 slaapkamers. Ze zijn levensloopbestendig, je kunt er heel lang in blijven wonen. De belangstelling is ontzettend groot. Voor de eerste 24 huurappartementen waren al 600 inschrijvingen.

Slenkstraat
Woningcoöperatie Beter Wonen gaat ook appartementen bouwen aan de Slenkstraat. Begin 2023 wordt daar gestart met de bouwwerkzaamheden. Er komen 10 appartementen en er komen aan de buitenkant, in een soort hofje, 8 levensloopbestendige woningen.

Oosterholt Noord
In de wijk Oosterholt Noord, ten zuiden van de Karthuizerlaan is op dit moment nog een groot grasveld. Ook dit is een toekomstige woningbouwlocatie. Om op deze plek woningbouw mogelijk te maken worden er verschillende type onderzoeken gedaan. Er wordt gekeken of de bodem geschikt is voor woningbouw. Er wordt nog bepaald welke woningen op deze locatie neergezet gaan worden. De woningen moeten wel passen in het dorpse karakter van de wijk. Hoogbouw wordt hier niet verwacht en past ook niet op deze plek.
Wanneer er voldoende zekerheid is dat hier gebouwd mag worden en er een bestemmingsplan kan worden gemaakt, wordt de voortgang zo snel mogelijk met de belangstellenden gedeeld. Mogelijk komend voorjaar.

De Bakkerij
De Bakkerij is de nieuwe naam van de wijk die eerst in de volksmond Fuite werd genoemd. In deze groene, natuurlijke wijk worden ongeveer 300 woningen gebouwd. Levensloopbestendige woningen, rijtjeswoningen, 2/12 kapwoningen en appartementencomplexen gebouwd voor starters, 1 persoonshuishoudens en ouderen. Ook worden er vrije kavels verkocht voor mensen die graag zelf hun huis willen bouwen.

Sonnebergkwartier
Nabij het Kultuurhus wordt op de plek waar de Deltamanege heeft gestaan een kerk gebouwd en er komen behoorlijk veel woningen bij. Tegenover de kerk komen 27 koopappartementen. Ook de parkeerplaats bij het Kultuurhus wordt opnieuw aangepakt omdat er in de praktijk is gebleken dat het parkeren daar vrij chaotisch verloopt. Er komt een tweede in-/uitrit zodat er makkelijk rond gereden kan worden. Tevens komen er meer parkeerplekken bij, bij de school en bij de nieuw te bouwen kerk. Er komt een lus zodat ouders hun kind makkelijker bij de school af kunnen zetten.
Er komen 2 2/1 kapwoningen en een huur-appartementencomplex van Beter Wonen.
De start van de woningbouw bij het Sonnebergkwartier kan snel beginnen. Vergunningaanvragen, bodemonderzoek, historisch onderzoek, gesprek met de buurt en de initiatiefnemers de financiën. De procedures zijn afgerond.

Woningen voor arbeidsmigranten
In de Koekoek zijn twee locaties aangewezen waar op elke locatie 120 bedden voor arbeidsmigranten komen. Daar is belangstelling voor, er is behoeft aan en er is zelfs noodzaak voor. Deze bedden zijn alleen bedoeld voor de arbeidsmigranten die werkzaam zijn in de Koekoekspolder.

Video
In een video wordt verteld wat de plannen zijn voor de toekomst van nieuwbouw in IJsselmuiden.
https://www.facebook.com/gemeentekampen/videos/1560311314348475

Wijkverbinder Heidi Nieuwenhuis
Het is de bedoeling dat er nog meer informatieavonden worden gepland. Wanneer die informatieavonden zijn en voor vragen over de nieuw te bouwen woningen kan er contact opgenomen worden met de wijkverbinder van IJsselmuiden Heidi Nieuwenhuis. Dit kan door te mailen wijkverbinderijsselmuiden@kampen.nl of te bellen naar 06-10100213

Huurwoning huren? Schrijf je in bij https://bwij.nl/ik-wil-huren/info-voor-woningzoekenden/inschrijven en https://www.dewoningzoeker.nl/inschrijven/inschrijven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *