Eric Oude Engberink nieuw Raadslid voor GroenLinks

Eric Oude Engberink nieuw Raadslid voor GroenLinks
Foto © GroenLinks Kampen

(Ingezonden – politiek)

GroenLinks Kampen heeft een nieuw gezicht in de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 januari is Eric Oude Engberink benoemd als raadslid. Hij neemt de plek in van Nieke Jansen, die onlangs is benoemd als wethouder.

Eric Oude Engberink is geen onbekende in de plaatselijke politiek. Sinds 2019 is hij burgerraadslid voor GroenLinks. Hij startte in de commissie Inwoners met de portefeuilles cultuur en sport. Nu zet hij zich in de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling onder andere in voor het behoud en de bescherming van cultureel erfgoed in onze gemeente.
Naast de politiek werkt Eric als process engineer. Hij begeleidt farmaceutische producties als er wijzigingen en innovaties zijn in het productieproces van medicijnen of medische hulpmiddelen. In zijn vrije tijd is Eric te vinden met zijn camera langs het Reevediep en maakt hij wandelingen met zijn vriendin.

Fractievoorzitter Edwin Burgman: “Eric is een kritische denker, die zijn argumenten goed kan verwoorden. Hij heeft als commissielid de laatste jaren veel ervaring opgedaan. Naast zijn inzet voor het cultureel erfgoed in onze gemeente zet hij zich in voor meer invloed van inwoners op de plannen van de gemeente als het gaat om hun eigen leefomgeving of om voorzieningen in onze gemeente. Met de komst van Eric zijn we als fractie weer op sterkte in de gemeenteraad en gaan we met volle kracht vooruit richting de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.’’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *