College wil onafhankelijk onderzoek naar mysterieuze koeiensterfte

College wil onafhankelijk onderzoek naar mysterieuze koeiensterfte
foto Reevediep ©KampenLive / Marco Westendorp

KAMPEN – Na de mysterieuze sterfte van 23 van de 60 koeien op de boerderij van Jaap Bos in Kampen, dringt het college van burgemeester en wethouders van Kampen aan op een spoedig onafhankelijk onderzoek. Er bestaat een vermoeden dat de oorzaak van de sterfte te maken kan hebben met de gebruikte grond voor de aanleg van de dijken van het Reevediep.

Het vermoeden is dat mogelijk vervuilde grond is gebruikt bij de aanleg van de dijken. Op basis van schriftelijke vragen van de fractie van Hart voor Kampen heeft wethouder Faber aangegeven dat er zo snel mogelijk een onderzoek moet worden gestart om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de sterfte.

De gemeente Kampen heeft echter niet de bevoegdheid om zelf een onderzoek in te stellen, aangezien de dijken eigendom zijn van het waterschap Drents Overijsselse Delta (Wdodelta). Desondanks steunt de gemeente Kampen de uitvoering van een grondig onafhankelijk onderzoek. Vertegenwoordigers van het waterschap Wdodelta, de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en de gemeente Kampen zijn inmiddels in overleg om de problemen bij boer Jaap Bos te bespreken.

Hart voor Kampen, de fractie die schriftelijke vragen heeft gesteld, blijft nauwlettend op de hoogte van verdere ontwikkelingen en zal de situatie rondom boer Jaap Bos scherp in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *