Kampen verkozen tot voordeligste trouwlocatie in Overijssel

Kampen verkozen tot voordeligste trouwlocatie in Overijssel

Uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl blijkt dat de kosten voor een bruiloft in Nederland sterk uiteenlopen, met name wat betreft de trouwceremonies. Het onderzoek onthult dat Overijssel een aantrekkelijke optie is voor stellen die willen besparen op hun grote dag, met name in Kampen.

Volgens de bevindingen van ThePerfectWedding.nl kost een doordeweekse trouwceremonie in Kampen slechts 282 euro, waardoor stellen voor een relatief lage prijs in de eeuwige verbintenis kunnen treden. Daarentegen worden de hoogste ceremoniekosten aangetroffen in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, waar doordeweeks trouwen gemiddeld 570 euro kost.

Gemiddeld betaalt men in Overijssel 448 euro voor een doordeweekse bruiloftsceremonie. Op vrijdag ligt dit bedrag iets hoger, namelijk 451 euro. In het weekend stijgen de kosten aanzienlijk, met gemiddeld 739 euro op zaterdag en 811 euro op zondag.

Opmerkelijk genoeg bestaan er geen vaste regels voor het vaststellen van tarieven voor trouwceremonies. Elke gemeente heeft de vrijheid om dit naar eigen inzicht te bepalen, wat resulteert in enorme prijsverschillen tussen verschillende locaties.

Sarah Glasbergen, oprichter van ThePerfectWedding.nl, uit haar teleurstelling over de aanhoudende extreme verschillen per gemeente in 2023: “Deze grote discrepanties tussen gemeenten bestaan nog steeds. Het zou geweldig zijn als hier eindelijk iets aan gedaan wordt. Enkele jaren geleden waren de verschillen al opmerkelijk, er zijn zelfs Kamervragen over gesteld. Helaas heeft dat tot op heden niet tot concrete actie geleid.”

Wil je voordelig trouwen in Overijssel, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Kampen vind je de goedkoopste gemeentelijke huwelijksceremonie. De top 5 gemeenten in Overijssel waar je voor een prikkie doordeweeks kan trouwen:

Kampen: 282 euro
Wierden: 316,15 euro
Borne: 354,45 euro
Olst-Wijhe: 355,85 euro
Hengelo: 391,25 euro
De duurste doordeweekse ceremonie van Overijssel vind je in Dinkelland en Tubbergen. Trouwen op maandag- tot en met donderdagmiddag kost in beide gemeenten 570 euro.

In het weekend zijn ceremonies vaak duurder. Voor de prijzigste weekendceremonie moet je namelijk zelfs 1.425 euro neerleggen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie van Overijssel loopt hiermee op tot 1.143 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *