De Kazerneschool Van Heutsz: Gevaarlijk

De Kazerneschool Van Heutsz: Gevaarlijk

Ingezonden (politiek)

“Wanneer komen daar appartementen? Het staat immers al jaren leeg.” Medewerkers van de stadskazerne Archief Bibliotheek en RTV IJsselmond gaan altijd achterom door het hek naar de achteringang. Er valt geregeld wat naar beneden. “Het is gevaarlijk”.

Dit was een mailtje van een inwoner over de situatie van het Kazerneschool Van Heutsz aan de Buiten Nieuwstraat die Wethouder Albert Holtland ontving. De lijststrekker van Hart voor Kampen beantwoordde de e-mail uitgebreid: “Natuurlijk kennen we de situatie daar en monitoren die ook constant. Onze eigen medewerkers van het archief, de bibliotheek en de archeoloog huizen ook in het gebouw. Die vragen we constant om bijzonderheden door te geven”, aldus Holtland
Hij geeft aan dat de afgelopen jaren het gebouw al een paar keer bezocht en onderzocht is door deskundigen en door de eigen gemeentelijke dienst, om te kijken of ze op grond daarvan de eigenaar kunnen dwingen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Die actie kan echter nog niet genomen worden, omdat BOEi steeds net weer dat kleine beetje doet om de zaak net niet uit de hand te laten lopen.

BOEi heeft waarschijnlijk een mindere koop gehad met de het gebouw en kunnen het nog niet goed in de markt zetten. Ze hebben diverse gesprekken met ons gehad, ze willen eerst de subsidie van 4 ton opstrijken en dan pas wat gaan doen. Dat gaat niet volgens de regelgeving, ze zullen eerst zelf moeten investeren, vermoed hij.

Albert Holtland: “Ik heb al meerdere keren andere gegadigden, die wel direct aan de slag willen gaan, op hun pad gezet en ze met elkaar in gesprek gebracht. DeltaWonen wil het wel weer terugkopen voor sociale woningbouw. Maar er zijn ook andere gegadigden. Dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. Dat vind ik erg jammer. BOEi wil niets en doet niets. Jammer genoeg is het pand niet van de gemeente (ook nooit geweest), anders hadden we daar zeker een mooie bestemming voor gevonden. Het is ook niet voor ons te koop, dat hebben we ook al eens geprobeerd. Dan houdt het een keer op. Als er gevaarlijke situaties zijn, laat het ons weten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *