Eerst zonnepanelen op daken, daarna pas de natuur volzetten

Eerst zonnepanelen op daken, daarna pas de natuur volzetten
Foto © KampenLive

(Ingezonden – Politiek)

Langs de Hagendoorweg in IJsselmuiden wordt 48 ha landbouwgrond grotendeels volgezet met zonnepanelen. De fractie van Kampen Sociaal wil dat het college zich aan de afspraken houdt. Eerst zonnepanelen op daken leggen en niet eerst op weilanden en landbouwgrond. Kampen Sociaal is hier zeer kritisch over.

In het kader van verduurzaming willen veel burgers, boeren en tuinders o.a. zonnepanelen op daken leggen. Zij krijgen te horen dat het net onvoldoende capaciteit heeft om te kunnen worden aangesloten.

Ingrijpend plan
De bedrijven Zonnegilde, RWE en Solarfields willen in IJsselmuiden aan de Hagedoornweg maar liefst 48 ha landbouwgrond grotendeels met zonnepanelen volzetten. Door deze bedrijven is vorige week, in de vakantie, een gezamenlijke informatieavond gehouden.
Commissielid Lenie van Asselt: “Notabene met slechts een week tijd én in de voorjaarsvakantie om te reageren op een uitnodiging voor deelname aan de informatieavond over dit zeer ingrijpend plan”.

Velen voelen zich overvallen door, zo blijkt, het al in een vergevorderd stadium voorliggend plan. Het is niet te begrijpen dat er nu ineens wel voldoende netwerkcapaciteit is voor een zo groot project. Het is de bedoeling is dat dit project nog groter zou moeten worden, terwijl inwoners nul op het rekest krijgen.

Kampen Sociaal wil dat iedereen zijn zegje kan doen en dat de gemeente Kampen hier goed naar luistert.
De nu voorgestelde “landschapsvervuiling” is onnodig omdat er betere oplossingen zijn die ook nog eens in het voordeel zijn van de inwoners van de gemeente Kampen.

(foto ter illustratie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *