Kandidatenlijst CDA Kampen vormt brede afspiegeling van Kamper samenleving

Kandidatenlijst CDA Kampen vormt brede afspiegeling van Kamper samenleving
Foto © Richard Tennekes

(Ingezonden – politiek)

CDA Kampen gaat de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet met een zeer diverse kandidatenlijst. Op de lijst staan vertrouwde volksvertegenwoordigers en frisse gezichten. De 35 mannen en vrouwen, die tussen de 18 en 89 jaar oud zijn, willen zich vanuit hun verschillende achtergronden en woonplaatsen inzetten voor onze gemeenschap. Lijsttrekker Bas Wonink is blij met de goedgevulde kandidatenlijst: “Dit sterke team van 35 herkenbare mannen en vrouwen vormt een brede afspiegeling van de Kamper samenleving.”

De leden van CDA Kampen kozen wethouder Bas Wonink (47) unaniem als lijsttrekker. Hij heeft aangetoond als bruggenbouwer goed te zijn in het onderhouden van persoonlijke en bestuurlijke relaties, waarbij hij samenwerking in gang weet te zetten met zijn overtuigingskracht. Als lijsttrekker van CDA Kampen wil Wonink zich inzetten voor onder andere meer betaalbare huur- en koopwoningen en genoeg mogelijkheden om te recreëren binnen onze gemeente.

Huidig raadslid Jacolien van de Wetering-De Groot (51) uit ’s-Heerenbroek staat als tweede op de lijst. Zij is als bestuurslid van Dorpsbelangen ’s-Heerenbroek een bekend gezicht in de kernen. Jacolien draagt vrijwilligers van dorpshuizen en verenigingen een warm hart toe.

Henk Selles (60) uit IJsselmuiden maakt de top 3 compleet. De voormalig agrariër geniet bekendheid door zijn functie in een kerkbestuur en bij de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Robertjan de Wilde (47) uit IJsselmuiden staat op de vierde plek. Hij is directeur geweest van diverse scholen in de gemeente Kampen. Ook heeft hij bestuursfuncties vervuld bij AMDG, Wilhelmina en IJVV. Robertjan wil zich hardmaken voor een veilige woon- en leefomgeving met voldoende culturele- en sportvoorzieningen.

Niek Teune (25) uit IJsselmuiden sluit de top 5 af. De voormalig bestuurssecretaris van MKB-Nederland Regio Zwolle is als vrijwilliger actief bij Rabobank IJsseldelta en PEC Zwolle. Zijn belangrijkste speerpunt: meer betaalbare koop- en huurwoningen, met name voor starters op de woningmarkt.

Martijn Postuma (37) uit Kampen staat op de zesde stek. Hij is actief geweest bij Go-Ahead Kampen en bij de Nederlands Gereformeerde Kerk Kampen. Martijn wil zich de komende jaren graag inzetten voor sport, cultuur en evenementen.

Alerieke van der Maat-Bosma (43), woonachtig aan De Zande staat op plek 7. Ze was eerder raadslid; momenteel is ze lid van de commissie Bestuur en Middelen. Alerieke vindt het belangrijk dat de gemeente initiatieven van inwoners omarmt, stimuleert en faciliteert.

Ondernemer Gerwin van Dijk (37), verbonden aan familiebedrijf Van Dijk Transport, staat op plek acht. Hij hecht waarde aan een gemeente met een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers, die goed te bereiken is over de weg en het water.

Simone Adema-Poelstra (32) uit Kampen staat op de negende plek. Zij werkt bij de Provincie Overijssel als projectleider Leefbaar Platteland.

Student Suzanna Broekhuizen (18) uit Kampen maakt als jong talent de top 10 compleet.

Net buiten de top 10 staat Carolien Nies-Knol (plek 12), die jarenlang leerkracht was in ’s-Heerenbroek voordat zij directeur werd van CNS De Driester aan de Kamperzeedijk.

Daan Kuiper (plek 18), voormalig voorzitter van SV Zalk, staat gepositioneerd tussen onder andere ondernemers Hans Bolwerk (plek 15) en Wout Limburg (plek 19).

De 89-jarige Ivo Witteveen (plek 25) is de oudste persoon op de kandidatenlijst voor komende gemeenteraadsverkiezingen.

Voormalig raadslid Cor Adema staat op plek 29. De aftredende raadsleden Hardy Wellenberg (plek 30), Janine de Kleine (plek 31) en Jan Marskamp (plek 32) vervullen ook een functie als lijstduwer.

De lijst wordt afgesloten met oud-wethouder Geert Meijering (plek 33), Eerste Kamerlid Theo Rietkerk (plek 34) en Tweede Kamerlid Hilde Palland (plek 35).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *