Sportieve actie Stedelijk Museum Kampen tijdens landelijk protestdag cultuursector

Sportieve actie Stedelijk Museum Kampen tijdens landelijk protestdag cultuursector
Foto © KampenLive

Overal in het land worden ludieke acties georganiseerd om te protesteren tegen het gesloten houden van de cultuursector. Het Stedelijk Museum Kampen heeft hier ook aan meegedaan en heeft een ruimte beschikbaar gesteld voor Pilateslessen.

Per les konden er 7 deelnemers meedoen aan de Pilatesles onder leiding van Harmke Hoogstede van sportcentrum Argendos. Waar normaal gesproken een tentoonstelling wordt gehouden van Christie van der Haak, lagen nu de matjes waarop oefeningen werden gedaan.

Christie van der Haak staat bekend om haar uitgesproken kleuren en patronen. Niet alleen de binnenkant van het Stedelijk Museum is bedrukt, maar ook de buitenkant. Wanneer de tentoonstelling is afgelopen, wordt de buitenkant weer zoals het oorspronkelijk was. Niet iedereen is het hier mee eens, er is zelfs een burgerinitiatief gestart om de bedrukking van de buitenkant te behouden.

De expositie is verlengd dus er kan, wanneer alles weer open is, tot 27 februari 2022 nog gekeken worden naar de kleurrijke creaties van Christie van der Haak in en aan het Stedelijk Museum Kampen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *