Wethouder Geert Meijering kondigt ontslag aan

Wethouder Geert Meijering kondigt ontslag aan

Wethouder Geert Meijering heeft vandaag zijn ontslag als wethouder van het CDA aangeboden aan de gemeenteraad van Kampen met ingang van 24 augustus. Deze dag treedt hij namelijk in dienst bij de NS als manager public affairs in de regio Noordoost (Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Fryslan).

Geert Meijering is ruim zeven jaar wethouder geweest in de gemeente Kampen. In zijn ontslagbrief aan de gemeenteraad zegt hij zelf dat het wat hem betreft zeven vette jaren waren.

Het wethouderschap is echter per definitie eindig, daarom is Meijering aan het eind van zijn tweede periode tot de conclusie gekomen dat het goed is de bakens te verzetten.  Om ruime afstand te creëren tussen zijn huidige en toekomstige werk, vervult hij tot 2023 geen actieve rol voor NS in Overijssel.

Meijering benoemt in zijn ontslagbrief dat het evident is dat het CDA betere tijden heeft gekend. Toch blijft hij van mening dat de christendemocratie onverminderd relevant is.  Het CDA staat voor waardegedreven politiek, waarmee publieke gerechtigheid wordt nagestreefd, aldus Meijering. Verder dankt hij zijn huidige en voormalige collega’s in het college van b&w, de raad, de griffie en de ambtelijke organisatie voor de fijne samenwerking in de afgelopen zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *