Code Kampen in première (Video)

Code Kampen in première (Video)

Afgelopen vrijdagavond kreeg de lokale en regionale pers de gelegenheid om de in Kampen en omstreken actiefilm Code Kampen te zien en de cast en crew te spreken. Uiteraard waren we van de partij, want wat begon als een leuk idee om de coronatijd door te komen is uitgegroeid tot de spannende actiefilm Code Kampen, en dat moesten we zien.

“Tijdens het maken van een filmpje over het koehijsen in Kampen ontstond het gekke idee om een film zonder budget te maken. Onze agenda’s waren zo goed als leeg, maar onze hoofden vol met gave ideeën”, aldus regisseur Julius Hartman. CODE Kampen is een spannende actiefilm met de stad Kampen als prachtig decor. Het oorspronkelijke idee was een aflevering van een kwartier, dat liep volledig uit de hand; de film Code Kampen is nu een speelfilm van 1 uur geworden.

De eerste opnames begonnen in oktober 2020. Voor het programma Nachtdieren van Raven van Dorst kwam er een TV ploeg naar Kampen, zij zochten daarvoor activiteiten die in de nacht plaatsvonden. Na een goed staaltje blufpoker door de regisseur dat er nachtelijke scenes opgenomen zouden worden kregen we bericht dat ze dat graag zouden filmen. Zo kregen de plannen een laatste zetje en werd Code Kampen realiteit.

CODE Kampen op het grote scherm
Vandaag zondag 20 juni gaat de film Code Kampen bij de Stadsgehoorzaal echt in première. Er zijn twee voorstellingen nodig om alle acteurs ‘hun’ film te kunnen laten zien. Jos Hogenbirk zegt: “Het is fantastisch hoe heel Kampen heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit filmavontuur. We hebben zo ongelofelijk veel hulp aangeboden gekregen!”. Julius vult aan: “Dat was ook nodig, we hadden onszelf ten doel gesteld deze film met nul euro te maken. Alle hulp was welkom, van rubberboten tot bedrijventerreinen en van gymzalen voor stunts tot foodtrucks. Veel van deze mensen hebben een rol in de film, al hadden we buiten coronatijd nog meer uitgepakt!”

Waar of niet waar?
Voor Kampenaren is het leuk om mensen en plekken uit de film te herkennen. Soms werd er gespeeld met de werkelijkheid, wat voor verwarring zorgt bij veel inwoners. Op de vraag of de BN-ers op de filmposter WEL echt meedoen reageert Jos mysterieus als altijd; “Ik zou die film gewoon kijken. Daarmee vergroot je overigens ook de kans op een tweede deel met nóg meer Kampenaren!”

CODE Kampen ook zien?
De eerste voorstellingen waren dezelfde dag uitverkocht, maar gelukkig zijn er extra voorstellingen geregeld en zijn er weer volop kaarten beschikbaar! Bestel dus gauw jouw kaartjes via de website van de Stadsgehoorzaal. www.stadsgehoorzaalkampen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *