Geen treinverkeer tussen Kampen en Zwolle

Geen treinverkeer tussen Kampen en Zwolle
Foto © KampenLive

ProRail werkt aan het spoor
Als onderdeel van de spoorverdubbeling tussen Zwolle en de spoorsplitsing bij Herfte heeft ProRail sporen verdubbeld en een dive-under gebouwd die het mogelijk maakt dat treinen uit Meppel en uit Emmen een eigen spoor hebben en niet meer op elkaar hoeven te wachten. Tijdens deze periode van werkzaamheden worden de sporen van de dive under aangesloten op de bestaande sporen. Vanaf dinsdag 20 juli rijden de NS-treinen onder en vanaf zaterdag 24 juli de Blauwnet/treinen over de nieuwe dive-under. De afgelopen jaren is er veel gewerkt en geïnvesteerd in deze spoorvernieuwing, onderdeel van Programma Noord-Nederland.

Toekomst: nieuwe dienstregeling Sprinter Leeuwarden-Zwolle
Voor de dienstregeling van NS betekent deze aanpassing aan het spoor dat de Sprinter Leeuwarden-Meppel vanaf september doorrijdt naar Zwolle. Dit is goed nieuws voor reizigers uit Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega die hiermee een rechtstreekse verbinding met Zwolle krijgen. In Zwolle sluit de Sprinter aan op de doorgaande Intercity’s richting o.a. Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Maar ook voor o.a. Meppel is de aanpassing goed nieuws: het aantal treinen van/naar Zwolle gaat van vier naar zes per uur.

Meer informatie: Zie bijlage en https://nieuws.ns.nl/bus-in-plaats-van-trein-vannaarvia-zwolle/

Extra reisinformatie Kampen Zuid:
• De buitendienststelling met gevolgen voor het treinverkeer van/naar/via Kampen Zuid:
• 5 t/m 8 juli: Geen treinverkeer Zwolle – ’t Harde / Zwolle – Kampen Zuid / Zwolle – Kampen
• 9 t/m 19 juli: Geen treinverkeer rondom Zwolle (Zwolle/Kampen Zuid/Olst/Meppel/’t Harde/Raalte/Kampen/Dalfsen)
• Dit betekent dat de Intercity’s vanuit de richting Lelystad gaan keren in Kampen Zuid.

Bussen in plaats van treinen
• 5 t/m 8 juli:
Stopbussen Kampen Zuid – Zwolle
• 9 t/m 19 juli:
Snelbussen Kampen Zuid – Zwolle – Meppel
Snelbussen Kampen Zuid – Meppel

Extra maatregelen
• In overleg met de gemeente Kampen wordt een extra parkeervoorziening gecreëerd bij het KHC-complex. NS laat een pendelbus rijden tussen het extra parkeerterrein en station Kampen Zuid.
• Verkeersregelaar bij het P+R terrein Kampen Zuid die wanneer dit terrein vol is, reizigers verwijst naar het extra parkeerterrein.
• Reserve- en pauzebussen staan niet bij station Kampen Zuid maar langs de N50. Hiermee wordt extra parkeerruimte gecreëerd voor reizigers.
• In overleg met gemeente Kampen worden er extra bewegwijzeringsborden geplaatst die duidelijk maken waar wel/niet geparkeerd kan worden.
• Op station Kampen Zuid is ook extra personeel aanwezig om reizigers op weg te helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *