‘Verbreek banden met partnerstad Pápa in Hongarije’

‘Verbreek banden met partnerstad Pápa in Hongarije’
Foto © KampenLive

De fractie van de PvdA in Kampen wil een einde maken aan de stedenband met Pápa in Hongarije. Dit is naar aanleiding van het aannemen van een wet tegen de ‘promotie’ van homoseksualiteit in het Balkanland. De omstreden wet waarmee de homoseksualiteit in Hongarije wordt gelijkgesteld aan pedoseksualiteit, werd afgelopen dinsdag door het Hongaarse parlement aangenomen.

Fractievoorzitter Manfred Haveman: “Met het aannemen van deze wet zet Hongarije wederom een stap in de verkeerde richting. Het is wat ons betreft onbestaanbaar dat Kampen vriendschappelijke banden blijft onderhouden met een land wat de gelijkwaardigheid van LHBTI niet langer erkent’’.

De stedenband tussen Kampen en Pápa is na de val van de muur tot stand gekomen. De PvdA fractie is van mening dat Hongarije onder leiding van Viktor Órban sinds deze tijd zoveel stappen in de verkeerde richting heeft gezet. Een dergelijke samenwerking tussen overheden is niet meer te rechtvaardigen. “We willen ook een signaal afgeven richting onze eigen LHBTI-gemeenschap in Kampen. Onze gemeente moet staan voor de rechten en gelijkwaardigheid van iedereen, ongeacht seksuele geaardheid. Hier trekken wij een duidelijke streep”, aldus Haveman.

De sociaaldemocraten zullen op 24 juni tijdens de algemene beschouwingen een motie indienen om het college te vragen de stedenband te verbreken.

Foto: Dameskoppel uit Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *