Eenrichtingsverkeer Stadsbrug blijft

Eenrichtingsverkeer Stadsbrug blijft
Foto © KampenLive

Kampen Sociaal en ook Gemeente Belang Kampen heeft het geprobeerd. Burgemeester Koelewijn wil er niet aan. In de commissie Bestuur en middelen vroeg Elina Schmidt (GBK) aan onze burgemeester om het ingestelde eenrichtingverkeer op de Stadsbrug op te heffen. Dit gaat dus niet gebeuren.

“Op het Kleemanspontje staat men soms ook hutjemutje tussen de toeristen of een wielerpeloton. Mensen die in elkaars nek staan hijgen. Sterker nog: je mag per fractie maar met twee mensen in de raadszaal aanwezig zijn. Zie ik hier een partij met drie mensen. Dat hadden wij ook graag gewild”, aldus Elina.

De burgemeester wilde van geen wijken weten en verschool zich achter de minister: “Dat ze met zoveel mensen op een pontje gaan staan is hun eigen verantwoordelijkheid. Op de Stadsbrug kan men geen kant op. Zolang de anderhalve meter maatregel van kracht is, blijft de situatie ongewijzigd”, aldus Koelewijn. Waarom dit dan niet geldt voor bijvoorbeeld de Zeepziederssteeg is voor GBK onduidelijk. Die is nog smaller. Nog maar even doorbijten dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *