Ontwortelde bomen en flinke schade door kortstondig noodweer

Ontwortelde bomen en flinke schade door kortstondig noodweer
Foto © KampenLive

In Kampen was het rond 19.00 uur vanavond kortstondig noodweer met valwinden en grote hoeveelheden regen in korte tijd. Toch was dit voldoende om flinke schade toe te brengen.

In de wijk Cellesbroek en langs meerdere wegen zoals de Koggesingel, Horstsingel en de Flevoweg liggen nu ontwortelde bomen die niet bestand bleken te zijn tegen de korte maar hevige windhoos.

Vanuit heel Kampen komen soortgelijke meldingen binnen. In veel tuinen zijn bomen geknakt en takken weggewaaid. In de Middenstraat in Brunnepe zijn meerdere daken van woningen losgewaaid, Steege’s Erf is getroffen door de harde wind en aan de Zwartendijk zijn bomen door het dak van Buijert gevallen.

Op verschillende plekken hadden mensen hun zonnescherm nog niet binnengehaald, die werden door de wind afgerukt en meegenomen naar elders. Ook het voetbalterrein van Go Ahead moest eraan geloven, een deel van de reclameborden ligt daar omgeknakt op de grond.

De medewerkers van gemeente Kampen zullen de komende tijd weer hun handen vol hebben om alles weer netjes op te ruimen en de wegen weer vrije doorgang te kunnen geven.

[metaslider id=3564]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *