Floorever maakt ernstig zieke kinderen blij met racen in eigen Furori racewagen

Floorever maakt ernstig zieke kinderen blij met racen in eigen Furori racewagen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie
KAMPEN – Hij staat in de showroom van de Kamper vestiging en heeft een immense aantrekkingskracht op kinderen: de Furori racewagen van Floorever. Tot een jaar geleden mocht deze sportieve wagen eens in de zoveel maanden de showroom verlaten en helemaal los gaan op het circuit van Assen (of elders in het land). De bestuurders zijn ernstig zieke kinderen die deze dag heel even vergeten dat ze ziek zijn. Dan wanen zij zich autocoureur, lachen pitspoezen hen toe en scheuren ze met verbrand rubber (wees gerust, de wagens gaan niet harder dan 30 km per uur) over het circuit. Het leven lacht hen op dat moment helemaal toe.

Natuurlijk, Bert-Jan Postuma, directeur/eigenaar van Floorever, heeft ook iets met (snelle) auto’s. ‘Maar daar gaat het vandaag niet om’, lacht hij. ‘We hebben het vandaag over onze eigen mini racer.’ De wagen vind je in de showroom van Floorever Kampen, in de kinderhoek. Geen van de kinderen die de wagen op- en inklimt, heeft er weet van dat dit een ‘racemonster’ is, waarmee ernstig zieke kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Dan racen ze met dertig kilometer per uur over het circuit in Assen. ‘Helaas is dat nu, met corona, allemaal anders’, verzucht Bert-Jan.

Plezier
‘Furori is een funcar met een serieuze missie: de kick van het racen als medicijn voor als het leven tegenzit’, aldus de site van dit goede doel. ‘Furori maakt zich sterk voor zieke kinderen en wil hen met deze raceauto een grandioze ervaring bieden. Zodat ze even kunnen vergeten en alles van zich af laten waaien.’ Ondernemers worden opgeroepen een Furori Racer aan te schaffen. De kosten bedragen twaalfduizend euro. Je ontvangt dan een ‘custom made’ racemonster met eigen reclame. Die staat dan, zoals bij Floorever Kampen, als ‘speeltje’ in de showroom, maar wordt zo nu en dan ‘van stal gehaald’ om te scheuren op een circuit. ‘De Furori is een raceauto voor jong en oud’, vertelt Bert-Jan. ‘Puur om plezier te beleven. Voor de oudere coureurs zijn snelheden tot 70 km/uur haalbaar. Voor junioren is dit snelheidsmonster begrensd tot 30 km.’ De Furori wordt geproduceerd door CL Classic-Racing BV uit Zwolle. ‘Waarom dit juist voor de zieke kinderen zo geweldig is?’, herhaalt Bert-Jan de vraag. ‘Racen geeft een kick! Het is een gezonde oppepper voor lichaam en geest. Daarom wordt deze funcar ingezet om zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen.’ Circa tien keer per jaar wordt Bert-Jan gevraagd om zijn eigen Furori deel te nemen aan speciale evenementen voor kinderen, op verschillende circuits in het land. ‘Man, dat is zo ontzettend leuk! Die kinderen zien genieten is toch het mooiste wat er is?!’

Erben Wennemars is ambassadeur van de Stichting Furori Foundation. ‘Het gedachtegoed achter de Furori spreekt me aan: een onvergetelijke dag bezorgen aan kinderen die even niet willen nadenken over ziekenhuizen, doctoren en injectienaalden. Eenmaal achter het stuur, denk je nergens meer aan. Ik heb zelf als kind een maand in het ziekenhuis gelegen en had toen maar wat graag een dergelijk avontuur willen meemaken.’

Meer weten? Kijk op www.furori.eu.

Foto: Richard Tennekes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *