In de voetsporen van de Van Rossems naar Kampen

In de voetsporen van de Van Rossems naar Kampen

Op 12 en 13 juni zet Hanzestad Kampen de poorten wijd open voor alle fans van het populaire TV-programma ‘Hier zijn de Van Rossems’. Na de goed bekeken aflevering over Kampen (nota bene tegelijkertijd met het Eurovisie Songfestival) hebben MarketingOost en Kampen Partners een manier bedacht om geïnteresseerden coronaproof in de voetsporen van de Van Rossems te laten treden. Op de website www.vanrossemsinkampen.nl zijn speciale coronaproof arrangementen gemaakt voor een authentieke Maarten, Vincent of Sis ervaring.

Museum doet mee
Op 28 mei werd bekend, dat de musea in Nederland weer open mogen per 5 juni. Dit betekent, dat ook het Stedelijk Museum Kampen mee kan doen aan het coronaproof evenement, dat plaatsvindt in het weekend van 12 en 13 juni. Iedereen kan dus zolang de voorraad strekt tickets boeken voor een bezoek aan de historische Schepenzaal. Kunsthistoricus Sis van Rossem was tijdens de TV-uitzending met name lyrisch over de beeldhouwkunst in deze zaal. Een overzicht van alle arrangementen is te vinden op www.vanrossemsinkampen.nl.

Geen gebrom
De Van Rossems waren opvallend positief over de Hanzestad, op één ding na. Zoals Vincent van Rossem het verwoordde: “probeer niet meer bezoekers te trekken, maar hou het stil! Kampen is een heel fijn stadje, maar vertel het niet verder”, wat door Sis en Maarten beaamd werd: “nee, zou ik ook zeggen..” en “ja, dat vind ik natuurlijk ook. Het vrij rustige karakter vind ik juist het sterkste punt.” Ondanks dat advies willen de organisatoren van “In de voetsporen van de Van Rossems” de kijkers toch de gelegenheid geven om net als de Van Rossems het Stedelijk Museum, de Bovenkerk, de Koggewerf en andere bijzondere plekken onder begeleiding te bezoeken. Ook is het mogelijk om een vaartochtje over de IJssel te maken en vanaf het water het prachtige stadsfront van Kampen te beleven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *