Valentijnstaart van D66 voor Kamper BOA’s

Valentijnstaart van D66 voor Kamper BOA’s

Ter gelegenheid van Valentijnsdag ontvingen de BOA’S van de gemeente Kampen een taart uit handen van D66-fractievoorzitter Gerben Wijnja.
Met de inmiddels traditionele Valentijnstaart wil D66 Kampen ditmaal de handhavers van de gemeente Kampen in het zonnetje zetten.

De BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) in Kampen handhaven veelal gemeentelijke regels. Naast bijvoorbeeld parkeren, huisvuil en hondenoverlast, kwamen daar het afgelopen jaar ook de verschillenden coronamaatregelen bij. De gemeentelijke BOA’s werken daarbij nauw samen met het lokale politieteam en ook stadstoezicht.

Volgens Gerben Wijnja zijn de BOA’s ongelooflijk belangrijk. Zeker in deze coronaperiode. ‘De BOA’s verdienen ons respect en waardering. Heel regelmatig krijgen zij gemopper of zelfs erger over zich heen. En door corona zijn de ‘lontjes korter’. En natuurlijk vindt niemand het leuk als hij of zij door een BOA terecht wordt gewezen en soms zelfs een bekeuring krijgt. Maar door hun werk blijft de gemeente op orde en gezond. Ik vind het belangrijk om die waardering vandaag te laten zien.’

In het coronanieuws van het afgelopen jaar zijn BOA’s veel bekender geworden. Het D66-raadslid is daar blij mee: ‘Ik denk dat veel mensen niet wisten hoe belangrijk deze mensen zijn. Goed dat zij én hun werk wat meer in de schijnwerpers staan.’

Met de jaarlijkse Valentijnstaart wil de lokale afdeling van D66 telkens een groep mensen in het zonnetje zetten die iets bijzonders hebben betekent voor Kampen. Zo kregen eerder Weg van Kunst en het Samenwerkingsverband Brunnepe deze Valentijnsverrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *