Kamper schrijfster Ania Timmer genomineerd voor publieksprijs

Kamper schrijfster Ania Timmer genomineerd voor publieksprijs

Ania Timmer is met haar boek Schrijftherapie – Mijn leven, voeding en beweging met MS genomineerd voor een publieksprijs Boekgoud. Timmer is ook blogger op de website MSweb.nl waarin ze schrijft over het alledaagse leven met MS. Met een traan en een lach neemt ze lezers mee in haar worsteling en ervaringen met de ziekte MS, Multiple Sclerose. 

Timmer, bijna 47 jaar, had een leuke baan, actief, reislustig en sportief leven. Heeft een hele zorgzame man en een lieve hond Happy.
Na de diagnose MS in 2015 veranderde hun leven stap voor stap. De oorspronkelijke diagnose RRMS is later, achteraf, ‘opgeschaald’ naar PPMS (progressieve variant). Het leven werd minder zorgeloos en elke week of soms dag kon Timmer weer wat minder. Onderzoeken in het ziekenhuis, welke medicatie help wel of niet. Misschien helpt het aanpassen van het eetpatroon (veganistisch) ook een handje. Allemaal overwegingen waar Timmer over schrijft in haar boek dat in juni 2020 uit is gekomen. 

Schrijftherapie
Timmer schrijft veel en graag. Door haar ervaringen op te schrijven helpt het haar om boven water te krijgen wat haar nu precies dwars zit en wat haar opvalt met haar MS. Relativeren en met zelfreflectie beschrijft ze met een traan en een lach. 

Op de website MSweb.nl schrijft Timmer korte blogs die je, net als de hoofdstukken in het boek, vlot even doorleest, maar je wel aan het denken zet.
Het boek zit vol tips, suggesties en ervaringen zoals eenvoudige yoga-oefeningen en enkele vegan-recepten. 

Schrijftherapie is niet alleen voor haar een middel om met de ziekte MS om te gaan. Met haar boek bereikt ze ook andere MS-patiënten. Een reactie van een lezer: “Wat een mooie tekst en sublieme gedachte die er achter zit. Heel inspirerend.
Jouw manier van denken geeft me enorm veel steun, net nu het lopen bij mij weer sterk achteruit is gegaan.
Hartelijk dank daarvoor”. (Piet) 

Publieksprijs
Om voor de publieksprijs van Boekgoud in aanmerking te komen heeft de Kamper schrijfster stemmen nodig.
Stemmen kun je doen: https://www.boekgoud.nl/stemmen/10578.  

Meer lezen in de blogs: https://msweb.nl/mensen/blogs/blog-ania/ 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *