CDA zet in op komst stadsstrand aan Reevediep

CDA zet in op komst stadsstrand aan Reevediep

CDA Kampen wil graag dat het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheden voor de aanleg van een strandje aan het Reevediep gaat onderzoeken. Dat zei fractievoorzitter Jan Marskamp vanavond tijdens de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad. De afgelopen jaren is gebleken dat er veel behoefte is aan een extra strand, waar inwoners veilig en verantwoord kunnen zwemmen. Als het financieel haalbaar is, zou het CDA daarom graag een stadsstrand aan de Kamper kant van de bypass gerealiseerd zien worden.

Volgens raadslid Jacolien van de Wetering hebben we de afgelopen jaren kunnen zien dat er in de zomermaanden veel behoefte is aan recreëren aan het water. Niet alleen in de IJssel wordt veel gezwommen, maar ook het Reevediep is een aantrekkelijke plek voor inwoners van Kampen gebleken. “We zien dat het steeds drukker wordt aan de waterkant, maar niet altijd op veilige plekken. Een stadsstrand dat past in het landschap van het Reevediep zou daarom een mooie en veilige aanvulling kunnen zijn op de strandjes die al langs de IJssel liggen. Onze inwoners kunnen daar dan verantwoord genieten van het zonnige weer, zonder direct overlast voor de omgeving te veroorzaken”, zegt Van de Wetering.

De gemeente Kampen heeft geen concrete plannen gehad om een strand aan te leggen bij het Reevediep. CDA Kampen wil daarom dat het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheden van een stadsstrand aan de Kamper kant van de bypass gaat onderzoeken. “Als de aanleg van een stadsstrand veilig en financieel verantwoord kan gebeuren, dan zien wij dat graag zo spoedig mogelijk gerealiseerd worden”, aldus Van de Wetering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *