Wethouder opnieuw in gesprek na verplaatsing zaterdagmarkt

Wethouder opnieuw in gesprek na verplaatsing zaterdagmarkt

Afgelopen zaterdag nam GBK-wethouder Albert Holtland een kijkje op de (verplaatste) zaterdagmarkt. Door de coronamaatregelen is de zaterdagmarkt opnieuw van de Plantage naar de Nieuwe Markt verplaatst. Inmiddels hebben de kooplieden daar hun draai wel gevonden, maar toch wilden zij graag nog eens praten met de wethouder om te bekijken of een verbetering van de gehele situatie mogelijk is. Namens de Centrale Vereniging Voor Ambulante Handel was ook was mevrouw Bleeker aanwezig. Wethouder werd vergezeld door raadslid Theo Nieuwenhuizen (PvdA) en commissielid Bruno Karel (GBK).

Vanuit de zaterdagmarkt was dhr. Jacob Hoogstede aanwezig om opnieuw uitleg te geven. Er werd o.a. gekeken naar de relatie van de markt met het winkelend publiek in de Oudestraat en de zichtbaarheid door de Gasthuisstraat. Daarnaast kwamen onderwerpen als de bereikbaarheid en de vindbaarheid van de markt aan bod. Maar ook de voorzieningen op de Nieuwe Markt, de toepasbaarheid van de coronamaatregelen en de mogelijkheden voor de langere termijn werden besproken.

“Al wandelend naar de Oudestraat en de Plantage hebben wij gesproken over de normale zomer- en winteropstelling en de ‘achterblijvers’ zoals bloemist Hollander en loempiakraam van de familie Tran. Ook hebben we de aanwezigheid van een stroopwafelkraam besproken. Alle aspecten zullen na dit bezoek nog eens doorgenomen worden om een “plan de campagne” te maken. Uitgangspunt is dat de kooplieden na het tijdperk corona weer terug kunnen naar de Plantage in de zomer en het Koeplein en omgeving in de winter”, aldus wethouder Holtland.

De wethouder liet weten dat, als het aan hem ligt, hij het de kooplieden zodanig naar de zin zal maken op de Nieuwe Markt, dat de kooplieden er zelf voor zullen kiezen om hun 226-jaar oude stek op de Plantage op te geven en te kiezen voor een permanente vaste zaterdagmarkt op de Nieuwe Markt in Kampen. De mogelijkheid van de markt en horeca (Roots en Moods) naast elkaar biedt volgens de wethouder mogelijkheden. Ook zou de markt kunnen uit breiden met bijv. een poelier. “Maar het initiatief ligt duidelijk bij de markt. De kooplieden hebben zelf de sleutel in handen. We zijn bereid om hen tegemoet te komen en de Nieuwe Markt beschikbaar te stellen op zaterdag. Dat geeft weliswaar een verlies in parkeerinkomsten maar op die manier kan de Plantage zowel zomers als ‘s winters het Horecaplein van Kampen worden”, besluit de wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *