PvdA Kampen wil mondkapjes voor minima

PvdA Kampen wil mondkapjes voor minima

De rijksoverheid heeft het dringende advies gegeven om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimten, zoals supermarkten, gemeentehuizen, bibliotheken. En al langer is het een vereiste dat reizigers in het openbaar vervoer een mondkapje dragen.

Manfred Haveman, de nieuwe fractievoorzitter van de Kamper PvdA: “mondkapjes zijn best prijzig. Voor sommige mensen betekent het een hele hap uit hun weekbudget. Daarom willen wij dat voor deze mensen herbruikbare gezichtsmaskers beschikbaar worden gesteld, zodat zij in ieder geval niet ook nog die drempel hoeven ervaren om mee te kunnen doen aan de samenleving.”
Daarom heeft de PvdA in Kampen het initiatief genomen voor een voorstel om – herbruikbare – mondkapjes gratis beschikbaar te stellen voor mensen met een smalle beurs, bijvoorbeeld via de Voedselbank. Tijdens de raadsvergadering van 8 oktober gaf het college van burgemeester en wethouders aan het voorstel over te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *