GGD IJsselland opent testlocatie COVID-19 in IJsselmuiden

GGD IJsselland opent testlocatie COVID-19 in IJsselmuiden

GGD IJsselland opent eind oktober een nieuwe testlocatie voor COVID-19 in IJsselmuiden, gemeente Kampen. Het adres is Tasveld 12, in een pand van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dit gebouw is normaal gesproken in gebruik als verzamellocatie voor de vrijwillige Hoogwaterbrigade Kampen. Het Waterschap stelt het gebouw ter beschikking aan GGD IJsselland voor een coronatestlocatie.

De locatie is ruim en biedt voldoende ruimte voor testen en parkeren. Maandag 12 oktober is een start gemaakt met het geschikt maken van het gebouw. De inzet van de Hoogwaterbrigade wordt niet gehinderd door het inrichten van deze nieuwe testlocatie.

Ook testlocaties in Hardenberg en Raalte
De opening van de testlocatie in Kampen maakt deel uit van een landelijke opschaling. Doel is dat iedere inwoner van Nederland zich kan laten testen zonder daarvoor ver te moeten reizen. “Samen met andere GGD’en kijken we wie waar een testlocatie opent, zodat we samen een optimale spreiding krijgen. Uitgangspunt voor de plek voor een testlocatie is een rij-afstand van maximaal 20 minuten in relatie tot de bevolkingsdichtheid in een gemeente. Daarom openen we eind oktober naast de testlocatie in Kampen ook testlocaties in Hardenberg en Raalte”, zegt GGD IJsselland-directeur Rianne van den Berg. “Bovendien zal de testlocatie in Steenwijk binnen de gemeente verhuizen naar een andere locatie.” Met de uitbreiding met drie nieuwe testlocaties beschikt GGD IJsselland eind oktober over zeven vaste testlocaties in de regio IJsselland. De capaciteit en de openingstijden per testlocatie hangt af van de vraag naar testen en de verdeling van onze totale testcapaciteit onder de locaties, binnen de ruimte van het laboratorium.

Testen? Niet in de auto
Bij alle testlocaties van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn dan kunnen ze in overleg thuis worden getest.

Coronatest? Alleen op afspraak
Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *