PVDA-er Janita Tabak opnieuw wethouder

PVDA-er Janita Tabak opnieuw wethouder

Wisseling binnen PvdA Kampen

Met ingang van donderdag 8 oktober wordt PvdA-raadslid Janita Tabak wethouder in gemeente Hoogeveen. Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 neemt zij daar plaats in een zakencollege. Dat betekent voor de fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Kampen dat er per direct een wisseling van de bezetting plaatsvindt.

Theo Nieuwenhuizen, die al geruime tijd meeloopt als burgerraadslid, vult de vrijgevallen plaats van Tabak op. Zittend raadslid Manfred Haveman volgt Janita op als fractievoorzitter. In de raadsperiode 2014 – 2018 vervulde Manfred die functie ook al.

Manfred: “Als fractie en vereniging zijn wij trots op de kans die Janita geboden wordt. Wij wensen haar daarbij uiteraard heel veel succes en wijsheid toe! Voor de Kamper fractie betekent het dat Theo en ik het PvdA-geluid in de raad zullen laten horen. Theo loopt ook al even mee en we kennen elkaar heel goed. Ik heb dan ook alle vertrouwen in deze nieuwe samenstelling! Wij richten ons de komende periode vooral op een eerlijke verdeling van de bezuinigingsopgave binnen het sociaal domein, op de gevolgen van de corona-crisis, werkgelegenheid en op de woonmogelijkheden voor Jan de Arbeider. Natuurlijk schuwen wij de actualiteit ook niet. Denk alleen maar aan het fietsparkeren in de Binnenstad waar wij onze grote vraagtekens bij hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *