Vals geld aangetroffen bij snelle automobilist op N50

Vals geld aangetroffen bij snelle automobilist op N50

Politie Team Verkeer doet op haar Instagramaccount melding van het vinden van vals geld bij een automobilist. Gisteravond zagen zij een automobilist met hoge snelheid over de N50 tussen Kampen en Hattem rijden. Hiervoor werd hij staande gehouden. I.v.m. een vermoeden van rijden onder invloed van drugs wilde de politie een speekseltest afnemen maar eerst werd de bestuurder gefouilleerd. Naast een niet verboden mes en een kleine hoeveel softdrugs, troffen zij 8 briefjes van valse 50 eurobiljetten aan. Hierop werd de verdachte aangehouden. De speekseltest gaf twee soorten drugs aan en dus werd overgegaan op een bloedproef.
Het geld werd in beslag genomen en nadat de verdachte gehoord was, mocht hij met een rijverbod van 24 uur, met een proces verbaal voor snelheid (>30 te hard) en proces verbaal voor het voor handen hebben van vals geld naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *