Gedichtenroute “Woorden van ons Dorp” geopend

Gedichtenroute “Woorden van ons Dorp” geopend

Donderdagmiddag 27 juni heeft burgemeester Sander de Rouwe in ‘s-Heerenbroek gedichtenroute “Woorden van ons Dorp” geopend. Langs deze route zijn twaalf gedichten van de leerlingen van de Prinses Julianaschool te bewonderen. Daarnaast zijn 24 gedichten gebundeld in een mooi vormgegeven gedichtenbundel. De leerlingen ontvangen deze bundel van de burgemeester, waarna deze ook beschikbaar is voor andere geïnteresseerden.

Tijdens de opening droegen de jonge dichters hun eigen gedichten voor, waarbij de woorden niet alleen indruk maakten op de aanwezigen, maar hen ook tot nadenken stemden. Burgemeester de Rouwe benadrukte in zijn toespraak de waarde van poëzie. Hij sprak over hoe poëzie ons stil laat staan bij de kleine, maar betekenisvolle momenten in het leven. “Woorden hebben de kracht om gevoelens te uiten en verbinding te creëren,” zei hij. “De gedichten van deze kinderen geven ons een bijzondere blik op hun wereld en maken daarmee een blijvende indruk op de bezoekers van het dorp”.

De opening werd bijgewoond door vele dorpsbewoners. De gedichten zullen nu een vast onderdeel vormen van de dorpsroute, waar iedereen van kan genieten. Ze nodigen uit tot een wandeling door het dorp en bieden de gelegenheid om even stil te staan en de wereld door de ogen van een kind te zien.

Deze gedichtenroute is niet alleen een mooie aanvulling op het dorp, maar ook een symbool van de kracht van samenhorigheid en creativiteit. Dankzij de inzet van vrijwilligers van de werkgroep Dorp, Hanneke Hofman, Jacolien van de Wetering en Hetty Vinke, in samenwerking met medewerkers van het theehuis Zalkerveer, de Prinses Julianaschool, mail service Zwolle en de ouders en natuurlijk de kinderen zelf, is dit project een groot succes geworden.

Voor meer informatie en een plattegrond van de route kunnen bezoekers terecht bij het Theehuis Zalkerveer en museum De Kroon. Kom langs en laat je inspireren door de woorden van onze jonge dichters!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *