Kampenaar Ruth Vorsselman kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Kampenaar Ruth Vorsselman kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs
Foto © Planet Canoe Youtube.com

Woensdag 8 mei 2024 – Een glansrijke overwinning bracht Kampenaar Ruth Vorsselman en haar partner Selma Konijn naar een historische prestatie, waardoor ze zich vandaag hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In een zenuwslopende race, de K2 500 meter, toonden Vorsselman en Konijn hun vastberadenheid en uithoudingsvermogen door van af de derde en tweede plek te komen en uiteindelijk als eersten over de finish te gaan met een indrukwekkende tijd van 1.39.49 seconden.

Deze prestatie markeert niet alleen een persoonlijk succes voor Vorsselman en Konijn, maar ook een mijlpaal voor Nederland in de kanosport. Het is meer dan drie decennia geleden, sinds 1992, dat Nederland een duo kanoërs op de 500 meter sprint naar de Olympische Spelen stuurde. Hun succes is het resultaat van jarenlange toewijding, training en samenwerking.

Ruth Vorsselman, die haar vaardigheden  ontwikkelde bij Skonevaarder in Kampen, vaart al jaren op hoog niveau en haar vastberadenheid heeft nu zijn vruchten afgeworpen. Haar samenwerking met Selma Konijn, die uitkomt voor de Argonauten in de Rijp, bleek een perfecte match te zijn, en samen hebben ze bewezen dat ze klaar zijn om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de Olympische Spelen.

Ook Albart Flier, een andere getalenteerde kanovaarder uit de gemeente Kampen en varende voor Skonevaarder, maakt ook kans om zich bij Vorsselman en Konijn te voegen in de strijd om Olympisch goud. Flier zal aanstaande donderdag, K1 1.000 meter, de wateren bevaren in zijn streven naar een felbegeerd ticket naar de Olympische Spelen van 2024.

 

Één gedachte over “Kampenaar Ruth Vorsselman kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *