Geveltuinen voor vergroening Geerstraat

Geveltuinen voor vergroening Geerstraat
Foto © KampenLive

Dinsdagmorgen vroeg hebben bewoners en ondernemers uit de Geerstraat samen met wijkwethouder Bas Wonink plantjes geplant in de nieuw aangelegde geveltuinen. Het doel was om onder andere met geveltuinen de Geerstraat samen te ontwikkelen tot een groene en gastvrije straat.

Tijdens een buurtbijeenkomst met ondernemers en bewoners uit de Geerstraat, kwam de wens naar voren om aan de slag te gaan met geveltuinen. Initiatiefnemers uit de Geerstraat zijn een geveltuincommissie gestart en zijn in samenwerking met de wijkverbinder aan de slag gegaan.

De Geerstraat maakt deel uit van de zogeheten ontwikkelingsstrategie voor het winkelgebied in de binnenstad die in 2021 door Kampen Partners is opgesteld en eind december 2021 door de gemeenteraad is vastgesteld. Met deze ontwikkelingsstrategie wordt de leegstand in de binnenstad aangepakt en wordt de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt.

In deze ontwikkelingsstrategie werd de Geerstraat beschreven als unieke en veelzijdige aanloopstraat waar voor vaste klanten en avontuurlijke toeristen altijd een verrassend aanbod te vinden is. De ambitie was om de Geerstraat met ondernemers en bewoners verder te vergroenen en het straatbeeld nog meer te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *