Bouw gymzaal Het Onderdijks van start

Bouw gymzaal Het Onderdijks van start
Wethouder Bas Wonink en aannemer Martijn Endeman van Bouwbedrijf Gebr. Meijer

Afgelopen vrijdagmorgen  markeerde een belangrijke mijlpaal voor de gemeenschap van Het Onderdijks, aangezien de bouw van de langverwachte gymzaal officieel van start is gegaan. Met de symbolische eerste paal, gezet door wethouder Bas Wonink, en de onthulling van het bouwbord in aanwezigheid van aannemer Martijn Endeman van Bouwbedrijf Gebr. Meijer, begint een nieuw hoofdstuk voor deze bloeiende wijk.

Wethouder Bas Wonink toonde zijn oprechte enthousiasme tijdens de ceremonie: “Ik ben blij dat we vandaag daadwerkelijk gestart zijn met de bouw van de gymzaal. Deze gymzaal is heel welkom voor de wijkbewoners maar zeker ook voor de kinderen van Het Stroomdal en Villa Nova. Zij kunnen straks direct om de hoek van hun school gymmen. Dat scheelt hen veel reistijd. Fijn dat we kunnen uitkijken naar een mooie nieuwe gymzaal.”

De betrokkenheid van Bouwbedrijf Gebr. Meijer, vertegenwoordigd door Martijn Endeman, benadrukt een gedeelde toewijding aan het welzijn van de gemeenschap: “Wij bouwen graag mee aan de maatschappij. Daarbij staat veiligheid op en rondom de bouwlocatie bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk merkt de omgeving dat er gebouwd wordt aan een nieuwe gymzaal. Daarvoor vragen wij begrip. En zijn er vragen, dan beantwoorden wij die graag.”

De nieuwe gymzaal, gevestigd op de voormalige locatie van kinderopvang de Habitat van Prokino aan de Lange Akker, zal een centrale rol spelen in de dagelijkse activiteiten van Het Onderdijks. Met basisscholen Het Stroomdal en Villa Nova aan weerszijden, zal de gymzaal overdag worden ingezet voor bewegingsonderwijs. Buiten schooluren krijgen wijkbewoners de gelegenheid om de ruimte te benutten voor sport en beweging, waardoor het een waardevolle toevoeging wordt voor zowel jong als oud in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *