Bouw Kindcentrum Hanzewijk van start

Bouw Kindcentrum Hanzewijk van start
Bouw Kindcentrum Hanzewijk van start Foto - Tennekes

De bouw van Kindcentrum Hanzewijk is gestart. Reden voor een feestje met de kinderen en schoolbesturen, de gemeente en de bouwer. “Een mooie glijbaan!” “Grote klaslokalen en twee verdiepingen!” “Een groot schoolplein waar ik met mijn vriendinnen van Bouwman kan spelen!” De kinderen van Scala en Bouwman kijken uit naar hun gezamenlijke nieuwe schoolgebouw. Hun reacties staan in een leuk filmpje. Dat filmpje bekijken de aanwezigen op een groot scherm op de bouwplaats.

Wethouder Bernard van den Belt: “Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zover. Wat leuk om te zien dat de kinderen net zo enthousiast zijn als ik over de komst van hun nieuwe school. En fijn om dit moment samen met de kinderen te vieren.”

Er mochten 40 kinderen op de bouwplaats aanwezig zijn , de rest keek (vanwege de veiligheid) via een livestream mee vanuit het klaslokaal. Na het filmpje is de onthulling van het bouwbord. Dit doen Cora van Unen, directrice van Scala, Hilde van Eldik, directrice van Bouwman, Ralf Holthuis, directeur van Hesco Bouw, en de wethouder. Vijf, vier, drie, twee één! Samen trekken ze het doek van het bord af. Het schoolbestuur geniet. “Samen vieren we de start van ons nieuwe kindcentrum, en bouwen we aan een duurzame omgeving waar onze kinderen hun weg gaan ontdekken richting de toekomst!” Met (biologische!) confetti, limonade, koffie en wat lekkers is het een echt feestje. De kinderen kunnen over een jaar in hun nieuwe school.

Bouw Kindcentrum Hanzewijk van start Foto – Tennekes

Kindcentrum Hanzewijk wordt zoveel mogelijk circulair en ‘biobased’ gebouwd. Dat wil zeggen dat de materialen hernieuwbaar of herbruikbaar zijn en bij voorkeur gedeeltelijk of helemaal bestaan uit biologische materialen. Zo wordt het hout zoveel mogelijk uit de regio gehaald. En zijn de lichtschakelaars en stopcontacten gemaakt van biologische materialen, zoals maiszetmeel. Op het dak van het schoolgebouw komen zonnepanelen. Deze leveren stroom op basis van de energiebehoefte van de school. Het voorlopige energielabel voor het gebouw is A++++.

Ralf Holthuis: “Begin volgend jaar staat hier een geweldige school. Een school die klaar is voor de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *