Overeenkomst getekend voor bouw sporthal Ichthus Kampen

Overeenkomst getekend voor bouw sporthal Ichthus Kampen
@Foto Tennekes

De langverwachte sporthal binnen de Campusontwikkeling Ichthus staat op het punt werkelijkheid te worden. Gisteren heeft Wethouder Bas Wonink de aannemingsovereenkomst met Jeroen de Boed van Van Wijnen Zwolle B.V. ondertekend, waarmee de weg vrij is voor de bouw van de sporthal.

In de overeenkomst zijn de afspraken tussen de gemeente en de aannemer vastgelegd met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden en de bijbehorende kosten. Het tekenen van deze overeenkomst betekent een groen licht voor de sloop van het schoolgebouw aan de Jan Ligthartstraat 5, waarna de bouw van de sporthal van start kan gaan.

Wethouder Bas Wonink uit zijn enthousiasme: “Na jaren van voorbereiding en inzet van het Ichthus College, Reflex en de gemeente kunnen we eindelijk de schop in de grond zetten. We bouwen een sporthal die nieuwe mogelijkheden biedt, zowel voor het bewegingsonderwijs van het Ichthus als voor volleybalvereniging Reflex. Met deze sporthal zijn we klaar voor de toekomst.”

Martijn Delfgou, namens Reflex, deelt dit sentiment: “Het loslaten van onze huidige vertrouwde hal is natuurlijk spannend en ook een beetje verdrietig. Maar we kijken vol vertrouwen en verwachting uit naar de nieuwe hal. De samenwerking met Ichthus en de gemeente Kampen is goed. We zijn benieuwd naar de realisatie van alles wat nu nog op tekeningen staat en hopen seizoen 25-26 daar te spelen.”

Jeroen de Boed van Van Wijnen Zwolle B.V. voegt toe: “Wij zijn verheugd om deze sporthal voor de gemeente Kampen te realiseren. Samen bouwen we verder aan ruimte voor een beter leven in de stad Kampen.”

De nieuwe sporthal zal dienen als leslocatie voor de leerlingen van het Ichthus College, waar zij bewegingsonderwijs zullen volgen. Daarnaast wordt de sporthal de thuisbasis van volleybalvereniging Reflex. Tussen de school en de sporthal zal een groen gebied voor sport en recreatie worden aangelegd.

Na de ondertekening van de aannemingsovereenkomst zal worden gestart met de bouwvoorbereiding. De sloop van het schoolgebouw staat gepland voor juni 2024, waarna direct aansluitend de bouw van de sporthal van start zal gaan. Als alles volgens planning verloopt, zal het gebouw uiterlijk in juni 2025 worden opgeleverd door de aannemer. De sporthal zal naar verwachting op 1 september 2025 in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *