Ontwikkeling van nieuwe zwemlocaties in Gemeente Kampen

Ontwikkeling van nieuwe zwemlocaties in Gemeente Kampen

Inwoners van Gemeente Kampen kunnen binnenkort uitkijken naar verbeterde recreatiemogelijkheden langs het water, met de aankondiging van de ontwikkeling van nieuwe zwemlocaties in de regio. Met de zomer in aantocht groeit de vraag naar veilige zwemgelegenheden, en de gemeente heeft gereageerd door te onderzoeken welke plekken geschikt zijn voor deze activiteit.

Uit het onderzoek blijkt dat de Zuiderwaardkolk en de Bosjessteegkolk in IJsselmuiden veel potentie hebben om omgevormd te worden tot aangename recreatieplekken, waar zwemmen veilig en plezierig kan plaatsvinden.

Momenteel worden deze gebieden al gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar er zijn beperkte voorzieningen en zwemmen is niet altijd toegestaan. De gemeente wil hier verandering in brengen door deze plekken beter in te richten, waarbij de input van de inwoners een cruciale rol speelt.

Op de dorpsavond in IJsselmuiden op 20 november 2023 kregen inwoners de kans om hun ideeën te delen. Hieruit kwamen waardevolle suggesties naar voren, zoals de behoefte aan duidelijke regels om verschillende activiteiten te scheiden, sanitaire voorzieningen en sport- en spelmogelijkheden. Deze input zal worden meegenomen in de verdere planning van de projecten.

Om een breder inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van inwoners, zijn er korte vragenlijsten beschikbaar voor zowel volwassenen als jongeren. Deze enquêtes bieden de gemeente waardevolle informatie bij het ontwikkelen van de zwemlocaties. De links naar de vragenlijsten zijn te vinden op de website van Gemeente Kampen.

Het proces van het aanwijzen van officiële zwemlocaties wordt geleid door de provincie Overijssel. Deze instantie zal controleren of het zwemwater schoon en veilig is, en gedurende twee jaar na de inrichting van de locaties de naleving van de gestelde eisen monitoren.

Bij de Zuiderwaardkolk zal de provincie Overijssel een waterberging aanleggen in maart 2024, wat meer ruimte biedt om water op te vangen. Bij deze aanleg wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheden voor recreatie en zwemmen, waardoor de plek beter geschikt zal zijn voor deze activiteiten.

Ontwerp- en adviesbureau Speelplan ondersteunt de gemeente Kampen bij dit project door middel van gesprekken met inwoners en het opstellen van een ontwerp voor de zwemlocaties.

Gemeente Kampen roept alle inwoners op om deel te nemen aan dit proces door hun stem te laten horen en de vragenlijsten in te vullen, zodat de nieuwe zwemlocaties aan de verwachtingen en behoeften van de gemeenschap kunnen voldoen.

Om nog meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van inwoners vraagt de gemeente Kampen u een korte vragenlijst in te vullen. Er is een aparte vragenlijst voor jongeren en volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *