Kampen bereidt zich voor op groots jubileumjaar 2027: 800 jaar geschiedenis gevierd

Kampen bereidt zich voor op groots jubileumjaar 2027: 800 jaar geschiedenis gevierd
Foto © KampenLive - Marco Westendorp

Het historische Kampen staat op het punt een mijlpaal te bereiken, met de viering van haar 800-jarig bestaan in 2027. Onder de noemer ‘Kampen 800’ hebben verschillende enthousiaste Kampenaren het voortouw genomen om een ambitieus plan te presenteren voor een groots jubileumjaar.

Theo van Mierlo en Jac Ruiten, beide inwoners van Kampen, zijn de drijvende krachten achter dit initiatief. “Het is ongelooflijk bijzonder dat Kampen zo’n rijke geschiedenis heeft en bijna 50 jaar ouder is dan Amsterdam,” verklaarde Van Mierlo. “We moeten deze mijlpaal aangrijpen om niet alleen ons erfgoed te vieren, maar ook om de verbondenheid tussen mensen te versterken en het geluk in onze stad te vergroten.”

Het plan omvat een scala aan activiteiten en evenementen gedurende het hele jubileumjaar, ontworpen om alle inwoners van Kampen te betrekken, evenals het verenigingsleven, ondernemers en omliggende dorpen. Het doel is niet alleen om feest te vieren, maar ook om blijvende positieve effecten te bewerkstelligen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kampen heeft burgemeester Sander de Rouwe al aangekondigd dat 2027 volledig in het teken zal staan van dit historische jubileum. “Het college staat volledig achter dit initiatief,” aldus De Rouwe. “We zien het als een kans om samen het geluk en de hartelijkheid van Kampen te vergroten, en niet alleen tijdelijk, maar op de lange termijn.”

In de komende periode zal het plan worden voorgelegd aan de gemeenteraad, waarbij het college hoopt op brede steun voor de verschillende voorgestelde scenario’s. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar een memorabel en betekenisvol jubileumjaar voor Kampen in 2027.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *