IJsselmuiden verwelkomt 75 nieuwe woningen in 2025

IJsselmuiden verwelkomt 75 nieuwe woningen in 2025
Foto © KampenLive

IJsselmuiden staat op het punt om een flinke uitbreiding van het woonareaal te realiseren, met de bouw van ongeveer 75 nieuwe woningen in 2025. In het komende jaar worden verschillende typen woningen gerealiseerd, waaronder rijwoningen, appartementen en zelfbouw kavels.

De variatie in prijs, die varieert van € 232.500 tot € 525.000, maakt het mogelijk om aan de behoeften van diverse doelgroepen te voldoen, waaronder starters, doorstromers en senioren. BeterWonen draagt ook bij door de bouw van 16 sociale huurappartementen.

Wethouder Jan Peter van der Sluis is verheugd over de aanstaande ontwikkeling en benadrukt het belang van deze nieuwe woningen: “Wij zijn heel blij dat de bouw gaat starten en in de loop van volgend jaar de woningen bewoond kunnen gaan worden. Er is een grote behoefte aan woningen.”

Oosterholt-Noord: Gesprekken met omwonenden en plannen voor betaalbare starterswoningen
Met betrekking tot Oosterholt-Noord benadrukt de wethouder de positieve gesprekken met de omwonenden: “Wat vindt u belangrijk? Hoe zorgen wij ervoor dat de omgeving mooier wordt?” De ontwerpers hebben verschillende thema’s besproken en verwerkt in het plan. Tegen het bestemmingsplan zijn geen bezwaren ingediend, waardoor de plannen nu kunnen worden uitgevoerd.

Aan de Karthuizerlaan worden 18 betaalbare starterswoningen (rug-aan-rug), 5 levensloopbestendige woningen en 2 appartementen gebouwd. De bouw start naar verwachting in mei van dit jaar en zal een jaar later worden afgerond. Schutte Bouw voert de bouwwerkzaamheden uit in opdracht van Holleman Ontwikkeling B.V.

Daarnaast wordt er een woonvoorziening gebouwd door Stichting Sprank voor jongeren met een verstandelijke beperking. IJsselhof wordt het nieuwe thuis voor 18 mensen met een verstandelijke beperking en de bouwwerkzaamheden starten begin maart, uitgevoerd door Van Wijnen.

Sonnenbergkwartier: Nieuwe koopappartementen, sociale huurappartementen en twee-onder-een-kap woningen
In het Sonnenbergkwartier worden eveneens nieuwe woningen gerealiseerd. Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. leidt de ontwikkeling van 27 koopappartementen, 16 sociale huurappartementen en 4 twee-onder-een-kap woningen. De verkoop van de appartementen start op 29 februari, en meer informatie is te vinden op www.sonnenwijzer.nl. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwmaatschappij Ufkes.

Voor vrije sector kavels is inschrijving mogelijk tot 15 maart via www.kavelsinkampen.nl.
Wethouder Jan Peter van der Sluis benadrukt het belang van deze ontwikkelingen en noemt het een mooie toevoeging aan het gebied tegenover Oosterlandenerf: “Een mooie ontwikkeling naast het Kulturhus.”
Daarnaast meldt de Hersteld Hervormde Gemeente de plannen voor de bouw van een nieuw kerkgebouw in het Sonnenbergkwartier, waarvoor zij streven om dit jaar te starten.

De gemeente zorgt ervoor dat in de openbare ruimte voldoende parkeerplaatsen en waterberging worden aangelegd om de nieuwe woningen te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *