Valentijnstaart voor de Weggeefschuur in IJsselmuiden

Valentijnstaart voor de Weggeefschuur in IJsselmuiden

De traditionele Valentijnstaart van D66 Kampen is deze keer geschonken aan de Weggeefschuur in IJsselmuiden. De Weggeefschuur, volledig gerund door toegewijde vrijwilligers, ontving de zoete verrassing als erkenning voor hun enthousiaste inzet om hergebruik te stimuleren en ondersteuning te bieden aan mensen die financieel minder bedeeld zijn.

De Weggeefschuur, gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de Zandbergstraat in IJsselmuiden, biedt gratis of tegen een bescheiden vergoeding tweedehandskleding en diverse andere items aan. Het doel is om hergebruik te bevorderen en tegelijkertijd hulp te bieden aan degenen die het nodig hebben. Sinds de oprichting in 2013 is de organisatie actief betrokken bij het creëren van een gemeenschap die hergebruik belangrijk vindt. Met zowel een fysieke winkel als een online aanwezigheid, waaronder een Facebookgroep met meer dan vierduizend leden, heeft de Weggeefschuur een aanzienlijke impact op de lokale gemeenschap.

Gerben Wijnja, fractievoorzitter van D66 Kampen, benadrukte de waarde van de Weggeefschuur en hun bijdrage aan de samenleving. “De Weggeefschuur brengt op praktische wijze verzet tegen de wegwerpcultuur, helpt mensen met een beperkt budget en fungeert zelf als een sociale activiteit die mensen verbindt. Er zijn meer dan genoeg redenen om hen dit jaar onze Valentijnstaart te schenken.”

De jaarlijkse Valentijnstaart van D66 Kampen is bedoeld als blijk van waardering voor groepen mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de gemeente Kampen. Eerdere ontvangers van deze liefdevolle verrassing waren onder andere de Thuisgevers, het Filmproject Code Kampen en het Samenwerkingsverband Brunnepe. Met deze traditie wil de lokale afdeling van D66 de betrokkenheid en positieve impact van verschillende gemeenschapsgroepen in het zonnetje zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *