Stijging rijden onder invloed, 73 boetes in Gemeente Kampen in 2023!

Stijging rijden onder invloed, 73 boetes in Gemeente Kampen in 2023!

Ondanks voortdurende waarschuwingen en strikte handhaving blijft het aantal boetes voor rijden onder invloed toenemen. In de gemeente Kampen werden het afgelopen jaar maar liefst 73 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicatie waarvan het gebruik niet is toegestaan tijdens het autorijden. Dit alarmerende nieuws komt naar voren uit een recent onderzoek van Independer, gebaseerd op de meest recente politiecijfers.

Het fenomeen van rijden onder invloed blijkt niet beperkt te zijn tot de gemeente Kampen. In heel Overijssel werden in 2023 maar liefst 2.100 boetes uitgedeeld voor dit gevaarlijke gedrag. Deze statistieken tonen een lichte stijging van 9 boetes ten opzichte van het voorgaande jaar. Vergeleken met 2019, het jaar voorafgaand aan de coronacrisis, is er zelfs sprake van een toename van 217 boetes.

De boetes in Overijssel worden uitgedeeld aan bestuurders die betrapt zijn op het rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie die niet geschikt is voor gebruik tijdens het autorijden. Het is een zorgwekkende trend die niet alleen de veiligheid van de bestuurder in gevaar brengt, maar ook die van andere weggebruikers.

“Veroorzaakt iemand met een slok te veel op een ongeluk en is er een tegenpartij betrokken? Dan betaalt de veroorzaker de schade aan de eigen auto sowieso zelf. Een WA-verzekering vergoedt normaal gesproken altijd de schade bij de tegenpartij. Maar let op, dat is anders wanneer er alcohol of drugs in het spel is. Vrijwel alle verzekeraars hebben namelijk een alcohol- en drugsclausule. Dit betekent dat de verzekeraar wel de schade bij de tegenpartij vergoedt, maar de kosten vervolgens op de veroorzaker verhaald. Hoe dit precies is geregeld, staat in de polisvoorwaarden,” licht Independer expert autoverzekeringen Menno Dijcks toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *