Autobrand blijkt opzettelijke brandstichting: Politie dringt aan op medewerking buurtbewoners

Autobrand blijkt opzettelijke brandstichting: Politie dringt aan op medewerking buurtbewoners

In de nacht van 26 op 27 januari heeft een hevige autobrand plaatsgevonden aan de Reigerweg in Kampen, die volgens de eigenaar overduidelijk het resultaat is van opzettelijke brandstichting. Videobeelden, vastgelegd om 23:54 uur, tonen een man die iets uit zijn fietstas haalt, dit over de motorkap van de auto gooit en vervolgens aansteekt.

De politie is intensief bezig met het onderzoek en roept de hulp in van buurtbewoners. Op de videobeelden is te zien dat de verdachte handelingen verricht rond het tijdstip van 23:54 uur. Het is van groot belang dat iedereen met deurbelcamera’s en beveiligingsbeelden in de buurt deze bekijkt en, indien relevant, de informatie deelt met de politie.

Naast het verzamelen van camerabeelden, heeft de politie ook een buurtonderzoek opgestart om meer informatie te verkrijgen over de mogelijke dader en de aanleiding van deze brandstichting. Buurtbewoners wordt gevraagd om eventuele verdachte situaties of personen te melden aan de politie.

De autobrand heeft niet alleen materiële schade veroorzaakt, maar zorgt ook voor onrust in de buurt. Bewoners worden opgeroepen om waakzaam te zijn en verdachte activiteiten direct te melden. De politie benadrukt dat samenwerking met de gemeenschap essentieel is om dit soort misdaden op te lossen en de veiligheid in de buurt te waarborgen.

Bent u getuige geweest van verdachte activiteiten rond het tijdstip van de autobrand, of heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan onmiddellijk contact op met de politie via het noodnu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *