Meest circulaire schoolgebouw van Nederland staat binnenkort in Kampen

Meest circulaire schoolgebouw van Nederland staat binnenkort in Kampen

Hesco Bouw bouwt Kindcentrum Hanzewijk

De Gemeente Kampen heeft Hesco Bouw, in samenwerking met Pranger-Rosier Installaties, de opdracht gegeven het Kindcentrum Hanzewijk te gaan bouwen. Op 25 januari is de overeenkomst daarvoor getekend. Dit meest circulaire schoolgebouw van Nederland, zal in het eerste kwartaal van 2025 gereed zijn.

Het kindcentrum biedt straks ruimte aan kindcentrum Bouwman en kindcentrum OJS Het Scala. Er komt één gezamenlijke gymzaal.

Duurzaam en circulair
Zowel de te gebruiken materialen als het energieverbruik zijn duurzaam. De materialen moeten zo veel mogelijk biologisch en herbruikbaar zijn. Het gebouw bestaat voornamelijk uit hout dat bij voorkeur uit de omgeving komt. Het voorlopige energielabel van het kindcentrum is A++++ , onder andere door het gebruik van zonnepanelen.

Zowel de gemeente Kampen, de schoolbesturen van IRIS en OOK en Hesco Bouw zijn erg verheugd dat de bouw van het kindcentrum op korte termijn gaat starten. Ook Hesco Bouw en Pranger-Rosier zijn enthousiast om aan de slag te gaan met het meest circulaire kindcentrum van Nederland.

Algemeen directeur van Hesco Bouw, Ralf Holthuis: ‘’Met trots mocht ik vandaag een handtekening zetten onder het contract voor het nieuwe kindcentrum in Kampen. Dit kindcentrum biedt een nieuwe toekomst voor het onderwijs en kinderopvang in de Hanzewijk op de meest duurzame manier. Zowel op het gebied van energie, circulariteit en biobased-bouwen gaan we een grens verleggen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties. ‘’

Wethouder voor onderwijs, Bernard van den Belt: “Wij zijn blij dat Hesco Bouw en Pranger-Rosier Installaties kansen zien om ons hoge ambitieniveau waar te maken. Het bouwen van het meest circulaire kindcentrum van Nederland is een uitdaging die wij nu samen aangaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *