Hanze Steenrijk met LEGO in Stedelijk Museum Kampen trekt duizenden bezoekers

Hanze Steenrijk met LEGO in Stedelijk Museum Kampen trekt duizenden bezoekers

Buggy’s op de gang, vastberaden kinderkoppies op LEGO®-figuren jacht en wat oudere fans die stilstaan bij de ‘jungle’ van Hanzestad Novgorod. Je komt van alles tegen als je naar Stedelijk Museum Kampen gaat. ‘De tentoonstelling Hanze Steenrijk is een groot succes’, vertelt directeur Nynke van der Wal. ‘Nu al hebben we vele duizenden enthousiaste bezoekers mogen ontvangen en we hebben nog ruim een maand te gaan’. In deze laatste maand staat er nog van alles op het programma.

In totaal heeft de tentoonstelling tot nu toe bijna 10.000 mensen getrokken. Een aantal waar het museum heel tevreden mee is. In de herfstvakantie kwamen er zelfs meer dan 500 bezoekers per dag binnen. Scholen weten het museum ook goed te vinden. Het Museumteam krijgt aanvragen van docenten uit de weide omgeving.

Samen bouwen verbindt. Dat wisten ze in de Hanzetijd al. Nog altijd zit het samenwerken in de Kamper samenleving. De Koggewerf, de Bibliotheek, het Stadsarchief en Stedelijk Museum Kampen organiseren op zaterdag 24 februari Heel Kampen Bouwt. Deelnemers kunnen onder andere bouwen aan een grote kartonnen stad of aan een spannend (Hanze)verhaal. Meer informatie is te vinden op stedelijkmuseumkampen.nl.

Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen aan de workshop Stop…motion met LEGO®. Na een bezoek aan de tentoonstelling gaan ze bij Quintus aan de slag met een stopmotion film, waarin je je LEGO® bouwwerk kunt laten bewegen. Dinsdag 20 februari start de groep om 9:30 uur bij de Voormalige Synagoge (IJsselkade 33). Aanmelden kan via de site van Quintus: quintuskampen.nl.

Woensdag 28 februari is de allerlaatste dag dat je de tentoonstelling kunt bezoeken. Het museum wil iedereen de kans geven om nog een kijkje te kunnen nemen, voordat alles weer in grote kisten en vrachtwagens wordt opgehaald. Als cadeau mogen alle bezoekers die dag gratis het museum in.

‘We gaan de LEGO® nog missen’, lacht Nynke. Maar de volgende tentoonstelling is ook zeker weer spraakmakend en de moeite waard. ‘Achter de schermen zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen van een tentoonstelling met drie gewaagde vrouwelijke kunstenaars’. Meidenpracht Vrouwenkracht is vanaf 23 maart te zien op beide locaties: Oudestraat 133 en IJsselkade 33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *