IJVV MO17-1 Schittert en promoveert naar 1e Divisie damesvoetbal!

IJVV MO17-1 Schittert en promoveert naar 1e Divisie damesvoetbal!

Een buitengewone prestatie markeert de opmars van IJVV MO17-1, want dit getalenteerde meidenelftal heeft zich gekwalificeerd voor de 1e Divisie van het Nederlandse damesvoetbal. De opwinding binnen de club is voelbaar, en de prestatie is niet alleen een triomf voor het team, maar ook voor de gehele dames- en meidenafdeling van IJVV.

Het ambitieuze traject begon in december 2020, toen het idee ontkiemde om de standaard van het damesvoetbal binnen IJVV naar ongekende hoogten te tillen. Met ongeveer 200 voetballende dames binnen de club werd besloten om 16 getalenteerde meiden uit te nodigen van zowel de MO15- als de MO13-lichtingen. Samen begonnen ze maandelijks te trainen, en ondanks de beperkingen van dat moment werden er al snel oefenwedstrijden gespeeld.

Het succes van dit initiatief was snel duidelijk. Het team, begonnen als MO15-1, betrad de competitie en boekte indrukwekkende resultaten. Na een promotie van de 1e klasse naar de hoofdklasse in het vorige seizoen, werd een solide basis gelegd voor het huidige seizoen. Deze ontwikkeling trok ook talent van buiten aan, met verschillende speelsters die de overstap naar IJVV maakten.

In het seizoen 2022/2023 was de doelstelling duidelijk: strijden om de top 3-positie. Deze doelstelling werd niet alleen behaald, maar overtroffen, met een 2e plaats in zowel de 1e als 2e fase van het seizoen. Een indrukwekkende prestatie die niet onopgemerkt bleef bij de KNVB.

Als erkenning voor het uitzonderlijke talent en de inzet van IJVV MO17-1 heeft de KNVB het team beloond met een plek in de divisie 1 voor het komende voorjaar. Deze interregionale competitie, opgezet om de beste 24 teams op het hoogste niveau tegen elkaar te laten strijden, betekent een primeur voor IJVV. Geen enkele andere vereniging in de wijde omtrek heeft een meidenteam op dit hoogste niveau.

Met inmiddels meer dan 220 leden in de dames- en meidenafdeling van IJVV, blijft de club groeien. De trots binnen de club is niet alleen gericht op het succes van MO17-1, maar strekt zich uit naar alle voetbalsters binnen IJVV en haar toegewijde vrijwilligers.

De komende maanden beloven spannend te worden voor IJVV MO17-1, terwijl ze zich voorbereiden op hun debuut in de 1e Divisie. De hele club kijkt reikhalzend uit naar wat ongetwijfeld een opwindend hoofdstuk wordt in de geschiedenis van het damesvoetbal bij IJVV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *