Campagne voor dierenwelzijn tijdens jaarwisseling in Stadspark Kampen van start gegaan

Campagne voor dierenwelzijn tijdens jaarwisseling in Stadspark Kampen van start gegaan
Burgemeester Sander de Rouwe tijdens de start van de campagne te midden van enkele bijzondere gasten. Foto © KampenLive

Woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur, markeerde het begin van een nieuwe campagne voor dierenwelzijn tijdens de jaarwisseling in Kampen. Het startmoment vond plaats in het Groene hart van Kampen, bij de kinderboerderij Cantecleer. Burgemeester Sander de Rouwe opende de campagne officieel, bijgestaan door enkele bijzondere gasten.

In een bewuste zet om de veiligheid van dieren te waarborgen, werden op vijf strategische locaties in het park spandoeken geplaatst. Deze spandoeken riepen op om geen vuurwerk af te steken in het park. Het initiatief had tot doel het gooien van vuurwerk naar dieren te ontmoedigen en stond los van het carbidschieten, dat verplaatst was naar het Burgemeester Berghuisplein, waardoor het park vrij bleef van schietactiviteiten.

Hoewel recente peilingen aantoonden dat twee derde van de inwoners van de gemeente Kampen voorstander was van het afsteken van vuurwerk, benadrukte de gemeente dat deze campagne gericht was op bewustwording en verbinding. De focus lag op het voorkomen van mogelijke schade aan dieren en het creëren van een veilige omgeving voor hen tijdens de jaarwisseling.

In tegenstelling tot sommige omliggende gemeenten, zoals Zwolle, waar een vuurwerkverbod van kracht was, zocht de gemeente Kampen naar een middenweg. Het doel was om de verbinding met de gemeenschap te behouden en een bewuste keuze te maken voor het welzijn van dieren, zonder een volledig vuurwerkverbod op te leggen.

Het bijzondere aan deze campagne was dat melkbus schutters uit eigen initiatief hadden besloten om twee locaties in het park van hun lijst te halen. Dit toonde aan dat de betrokkenheid van de gemeenschap cruciaal was bij het realiseren van positieve veranderingen voor dierenwelzijn.

Iedereen was uitgenodigd om deel te nemen aan het startmoment van de campagne in het Stadspark bij kinderboerderij Cantecleer en samen bij te dragen aan een diervriendelijke jaarwisseling in Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *