Grootste productie in Hanzestad Kampen ooit. Film CODE Hanze in première in Stadsgehoorzaal

Grootste productie in Hanzestad Kampen ooit. Film CODE Hanze in première  in Stadsgehoorzaal

Actiefilm als vervolg op succesvolle ‘CODE Kampen’

In de Stadsgehoorzaal in Kampen gaat op woensdag 27 december de actiefilm ‘CODE Hanze’ in première, het vervolg op de succesvolle film ‘CODE Kampen’ die in de zomer van 2021 werd gelanceerd. De nieuwste actiefilm speelt zich af in diverse Hanzesteden, maar gaat deze keer ook over internationale grenzen.

De eerste aanzet voor het maken van actiefilms van eigen bodem ontstond tijdens de coronacrisis, toen een aantal creatieve vrienden uit Kampen met elkaar gingen samenwerken om een ‘no budget’- film te maken met een knipoog naar James Bond en de geschiedenis van de oude Hanzestad. Die film werd zo goed ontvangen, met meer dan 100 voorstellingen, dat de makers nu terugkomen met ‘CODE Hanze’: een avontuur dat over de grenzen van de Hanzestad Kampen en zelfs over landgrenzen heen gaat.

Hanzesteden, Hanzestenen, vijanden en humor 
Net als haar voorganger draait het ook in ‘CODE Hanze’ om de zoektocht naar mysterieuze Hanzestenen die door de eeuwen heen verborgen zijn in diverse Hanzesteden. De geheim agenten van CODE hebben het daarbij niet makkelijk en worden dwarsgezeten door hardnekkige vijanden. Gelukkig valt er tussen de vele spannende achtervolgingen en aanvallen ook nog genoeg te lachen, verraden de makers alvast.

Net als ‘CODE Kampen’ uit 2021 is ook ‘CODE Hanze’ weer een film die is gemaakt zonder grote budgetten, maar met veel medewerking van enthousiaste acteurs en de Kamper samenleving, RTV Oost en heel veel anderen. “Soms dachten we dat we iets onmogelijks vroegen aan bedrijven, maar dan kregen we al gauw te horen: is goed hoor, kom maar langs”, weet bedenker en regisseur Julius Hartman over die medewerking. “Mensen zien al gauw de lol er van in, en zien ook het belang om ons Kampen op een vrolijke manier op de kaart te zetten.” Voor ‘CODE Hanze’ werden niet alleen opnamen gemaakt in Nederland, maar zelfs in wereldsteden als Parijs, Londen en ver weg in Azië.
Ook dat waren geen dure opnames zegt Julius Hartman. “Gewoon een kwestie van acteurs die ergens op vakantie waren, en dan vragen om even een filmpje te maken.” De kwaliteit van de nieuwe film is in alles enorm gegroeid, er werkten zo’n 150 mensen aan mee en hij duurt zo’n 160 minuten.

Natuurlijk is iedereen die aan deze enorme productie heeft bijgedragen zo belangrijk dat er twee premières zijn, anders redden we het niet en past het niet met 400 plaatsen, dus eentje voor de volledige cast en de pers en daarna het officiële moment voor het grote publiek. De cast krijgt daarom op 22 december ‘s avonds de film voor het eerst te zien.

De publiekspremière van ‘CODE Hanze’ is op woensdagmiddag 27 december om half drie in de Stadsgehoorzaal, natuurlijk in aanwezigheid van diverse acteurs uit de film. Daarna volgen nog vele voorstellingen van de film. Kaartjes voor de publiekspremière en alle komende voorstellingen kunnen worden gereserveerd via www.codekampen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *