Brand in vrachtwagen bij Kamper transportbedrijf: Snelle actie van Brandweer voorkomt erger

Brand in vrachtwagen bij Kamper transportbedrijf: Snelle actie van Brandweer voorkomt erger
Foto ©KampenLive

Kampen, 11 december 2023 – Maandagavond, even voor 23:00 uur, brak er brand uit in een vrachtwagen bij Transportbedrijf Stoel in Kampen. De brandweer reageerde onmiddellijk en wist met doeltreffende maatregelen verdere escalatie te voorkomen. De oorzaak van de brand wordt vermoedelijk toegeschreven aan lithium accu’s die zich in de laadbak van de vrachtwagen bevonden.

De hulpdiensten werden gealarmeerd toen de vlammen uit de vrachtwagen op het terrein van het transportbedrijf sloegen. De brandweer rukte snel uit om de brand onder controle te krijgen en mogelijke gevolgen te beperken. De aanwezigheid van de veelgebruikte accu’s maakte de situatie complexer en vereiste een gespecialiseerde aanpak.

Een cruciale stap in het beheersen van de brand was het gebruik van een kraan om de lading uit de vrachtwagen te trekken. Door deze manoeuvre kon de brandweer effectiever toegang krijgen tot de brandhaard en verdere verspreiding van het vuur voorkomen.

Het is nog niet duidelijk wat de exacte oorzaak van de brand is, maar de aanwezigheid van lithium accu’s in de vrachtwagen doet vermoeden dat dit een mogelijke bron van ontsteking was. Een onderzoek zal worden uitgevoerd om de oorzaken van de brand nauwkeurig vast te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *