Uniek ‘Hoor’college over middeleeuwse akoestiek in R.K. Buitenkerk Kampen

Uniek ‘Hoor’college over middeleeuwse akoestiek in R.K. Buitenkerk Kampen
Foto ©KampenLive

Op 17 december zal de middeleeuwse R.K. Buitenkerk in Kampen het decor zijn van een bijzonder evenement dat liefhebbers van geschiedenis, muziek en akoestiek zeker niet mogen missen. Michal en Nienke de Jong van Amaveria bundelen hun krachten met Jaco Lips om bezoekers op interactieve en educatieve wijze mee te nemen in een ‘hoor’college over de unieke klank van dit statige eeuwenoude gebouw.

Het programma belooft een boeiende reis door de geschiedenis van de Buitenkerk, waarbij bezoekers zullen leren hoe de akoestiek van de kerk evolueerde door de eeuwen heen. Met gebruik van hun stem en een scala aan muziekinstrumenten, waaronder het beroemde Hinsz-orgel, zullen de sprekers de akoestiek vanuit verschillende hoeken belichten. De Buitenkerk, die op 17 december al gehuld zal zijn in de betoverende sfeer van Kerstmis, zal ook zijn middeleeuwse klanken laten horen.

Tijdens het ‘hoor’college worden niet alleen feiten gedeeld, maar krijgt het publiek ook de kans om de klanken van de Buitenkerk zelf te ervaren. Bezoekers zullen zich voorstellen hoe de kerk klonk in de vroege middeleeuwen, waardoor ze na afloop echte experts zullen zijn in hoe het ‘hoort’ in de Buitenkerk, een knipoog naar de titel van het evenement.

Naast de informatieve sessie kunnen bezoekers genieten van sfeervolle kerstliederen in verschillende settings. Het geheel zal ongeveer een uur duren, waarna er gelegenheid is om na te praten onder het genot van een warme drank. Tevens kunnen bezoekers de kerststal bewonderen, een moment van bezinning nemen en een kaars aansteken.

Aangezien de temperatuur in de kerk kan variëren, wordt geadviseerd om zich warm te kleden. De toegang tot dit unieke evenement is gratis, maar er zal na afloop een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten. Een uitgelezen kans voor liefhebbers van geschiedenis, muziek en akoestiek om zich  zondag 17 december om 14.00 uur  in de Buiten Nieuwstraat 101 in Kampen onder te dompelen in de unieke atmosfeer van de middeleeuwse R.K. Buitenkerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *