Molenbrug in Kampen tijdelijk afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden

Molenbrug in Kampen tijdelijk afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden
Foto © KampenLive

Rijkswaterstaat kondigt aan dat er onderhoudswerkzaamheden zullen plaatsvinden aan de Molenbrug in Kampen. Deze werkzaamheden zullen leiden tot tijdelijke afsluitingen van de N764/Mr. J.L.M. Niersallee. De afsluitingen zijn gepland op dinsdag 19 en woensdag 20 december 2023, tussen 22.00 en 06.00 uur. Daarnaast zijn de avonden en nachten van donderdag 21 en vrijdag 22 december 2023 aangewezen als reservenachten.

De afsluitingen zijn noodzakelijk voor het uitvoeren van onderhoud aan de stalen Molenbrug, die rust op betonnen pijlers met diverse opleggingen. Specifiek zijn de opleggingen bij de vier pylonen van de brug versleten, en daarom zal Rijkswaterstaat deze vervangen, een proces dat al gestart in oktober 2023.

Om de werkzaamheden uit te voeren, zal de gehele brug een paar millimeter omhoog worden gekrikt. Dit stelt de onderhoudscrew in staat om de vier opleggingen te vervangen. Na het voltooien van de vervanging zakt de brug weer naar zijn oorspronkelijke positie. Belangrijk is dat tijdens deze werkzaamheden het verkeer over de brug kan blijven rijden.

Weggebruikers worden geadviseerd rekening te houden met de tijdelijke afsluitingen en de daaruit voortvloeiende omleidingsroutes. Daarnaast wordt extra reistijd aanbevolen om eventuele vertragingen te minimaliseren. Rijkswaterstaat benadrukt dat deze onderhoudswerkzaamheden cruciaal zijn voor de veiligheid en duurzaamheid van de Molenbrug en dankt weggebruikers bij voorbaat voor hun begrip en medewerking tijdens deze periode van tijdelijke overlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *