Ontbrekende stuk fietspad Reevediep aangelegd

Ontbrekende stuk fietspad Reevediep aangelegd
Wethouder Erik Faber en Peter Beelen (Gastvrije Randmeren) @Foto Tennekes

De aanleg van het 1,7 kilometer lange fietspad op de dijk tussen de Nieuwendijkbrug en Reeve is nu klaar. Wethouder Erik Faber heeft vandaag samen met Peter Beelen van Gastvrije Randmeren het projectdossier ‘aanleg ontbrekende schakel fietspad’ afgesloten. Fietsers kunnen vanaf nu gebruik maken van dit vrij liggende fietspad langs het Reevediep om van en naar Reeve te fietsen.

Het nieuwe deel van het fietspad over de dijk eindigt nu bij de toekomstige sluis in Reeve. Het fietspad zal na realisatie van de sluis verbonden worden met de fietsroute Harderwijk-Roggebotsluis langs het Veluwe- en Drontermeer. Hiermee ontstaat een aantrekkelijk fietsrondje langs het Reevediep en een fietsrondje Drontermeer. Ook dit nieuwe deel van het fietspad zal worden opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk. Het zorgt daardoor voor een goede verbinding tussen Kampen, Dronten en Oldebroek en daarmee de drie provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. Het levert meer mogelijkheden op tot het fietsen van kleinere rondjes rondom het Reevediep.

De Gastvrije Randmeren wil de recreatieve ontwikkeling van het gebied een krachtige impuls geven. Hiervoor is een Uitvoeringsagenda vastgesteld. Deze Uitvoeringsagenda heeft een programma voor de integrale versterking van recreatiemogelijkheden in de Randmeren. Het accent ligt op fiets- en waterrecreatie met een focus op fysieke maatregelen. Dit fietspad is een van die maatregelen.

De aanleg van het fietspad is gefinancierd door de gemeente Kampen met een bijdrage van Gastvrije Randmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *