Kamper Almanak 2023 vanaf 18 november bij The Readshop Bos

Kamper Almanak 2023 vanaf 18 november bij The Readshop Bos
Foto ©KampenLive

Vanmiddag werd in de Stadskazerne de nieuwe Kamper Almanak gepresenteerd. Wethouder van cultuur Richard Boddeus nam het eerste exemplaar in ontvangst. Vorig jaar leek het er nog even op dat het einde van de Kamper Almanak in zicht was. De SNS bank maakte toen bekend niet verder te investeren in het SNS Historisch Centrum en de bijbehorende jaarlijkse Almanak. De Historische Vereniging voor de IJsseldelta ‘Jan van Arkel’ kon dit niet laten gebeuren en zette zich afgelopen jaar in om deze jaarlijkse traditie in stand te houden. “Het gaat hier om het behoud van een bijzondere Kamper erfgoed- en cultuurtraditie die de moeite waard is om niet verloren te laten gaan”, aldus een trotse voorzitter Herman Broers die vanmiddag het eerste exemplaar aan Boddeus uitreikte.

Om de Almanak overlevingskansen te bieden, gaat het dit jaar voor het eerst in de geschiedenis om een betaalde uitgave. Het bestuur van HV JvA is voorzichtig optimistisch over de toekomst: na jaren gratis Kamper Almanak, is de belangstelling nog steeds groot en het publiek is bereid om te betalen voor een exemplaar. De aanvankelijk gekozen oplage van 800 is door de grote belangstelling zelfs verhoogd naar 1000 stuks. De leden van de Historische Vereniging investeerden in overgrote meerderheid persoonlijk in de Kamper Almanak door hun contributiebedrag per 1 januari 2023 te laten verhogen van 20 naar 35 euro per jaar. Hierdoor zijn ze jaarlijks gegarandeerd van 1 exemplaar van de Kamper Almanak, 4x ontvangst van het Historisch Tijdschrift en toegang tot minimaal 7 historische lezingen per jaar. De winkelprijs van de Kamper Almanak (harde kaft, fullcolour, 416 pagina’s) is bepaald op 20 euro. Dit is een beoogde kostendekkende verkoopprijs, waarmee geen winst wordt gemaakt.

De uitgifte van de Kamper Almanak aan het publiek begint vanaf zaterdag 18 november bij The Readshop Bos (Oudestraat 41-43). Leden van HV JvA kunnen vanaf 10.00 uur hun gereserveerde exemplaar ophalen bij de verenigingstafel achterin de winkel, niet-leden kunnen aan de kassa van The Readshop de Kamper Almanak kopen voor 20 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *