Gouden Erepenning voor jubilerende Brunneper Oranje Vereniging

Gouden Erepenning voor jubilerende Brunneper Oranje Vereniging

De Brunneper Oranje Vereniging (BOV) viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Dit bijzondere moment wordt bekroond met een speciale onderscheiding. Tijdens een feestelijke receptie op woensdag 20 september reikte burgemeester De Rouwe een Gouden Erepenning uit aan de BOV. Deze erepenning wordt toegekend ter ere van het eeuwfeest van de vereniging en als erkenning voor hun buitengewone bijdrage aan de gemeenschap van Brunnepe en daarmee Kampen.

De geschiedenis van de BOV begint in 1923, toen een groep enthousiaste inwoners van Brunnepe besloot kinderfeesten te organiseren ter ere van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin. Wat begon als een bescheiden initiatief groeide al snel uit tot een bloeiende vereniging. Tijdens de oprichtingsvergadering in september van dat jaar meldden zich direct 100 leden aan. Het bestuur werd gekozen en de taken werden verdeeld.

De Gouden Erepenning van de Stad Kampen is een welverdiende erkenning voor de BOV en hun 100 jaar van toewijding en dienstbaarheid aan Brunnepe. De vereniging heeft niet alleen oranjefestiviteiten georganiseerd, maar ook andere activiteiten zoals maandelijkse bingospellen en gehandicapten discoavonden. De vereniging bleef haar gemeenschap verenigen door talloze activiteiten te organiseren, variërend van volksdansen en sjoelwedstrijden tot playbackshows en viswedstrijden.

Het 100-jarig jubileumjaar van de BOV is extra speciaal en zit boordevol activiteiten. Het begon met een lunch voor 100 senioren en er staan nog veel meer festiviteiten op de planning, waaronder een G-disco, een lampionnenoptocht, activiteiten op Koningsdag, een after-party met Rob Hollander, een Sinterklaasfeest en huisbezoeken van Sinterklaas. Het jonge bestuur van de BOV zit vol nieuwe ideeën en werkt aan samenwerkingsverbanden met andere organisaties om nog meer te kunnen organiseren voor de gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *