Mogelijk overlast door werkzaamheden aan Stadsbrug en IJsselkade

Mogelijk overlast door werkzaamheden aan Stadsbrug en IJsselkade
Foto © KampenLive

Van 4 tot en met 7 september worden aan de IJsselkade en Stadsbrug werkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden gebeuren tussen 18.30 en 06.00 uur. De IJsselkade en Stadsburg zijn dan afgesloten voor doorgaand verkeer. De Stadsbrug zal onderworpen worden aan de jaarlijkse controle. Als er problemen worden geconstateerd, zullen passende aanpassingen worden uitgevoerd om de veiligheid en werking te waarborgen.

De Stadsbrug, een cruciale verbinding over de IJssel, zal grondig worden geïnspecteerd door deskundige ingenieurs en veiligheidsinstanties. Het doel is om ervoor te zorgen dat alle componenten van de brug in goede staat verkeren en de veiligheid van weggebruikers gewaarborgd blijft.

Tegelijkertijd zullen er belangrijke verkeersveiligheidsaanpassingen plaatsvinden op de IJsselkade, met name bij de verkeerslichten. Een fietsopstelstrook zal worden aangelegd om de veiligheid van fietsers te verbeteren. Bovendien zal de drempel voor de verkeerslichten opnieuw worden ingericht om de verkeersstroom soepeler te laten verlopen. Deze aanpassingen zijn een direct gevolg van verzoeken van de aanwonenden en hebben tot doel de verkeersveiligheid te bevorderen.

Om de hinder voor weggebruikers tot een minimum te beperken, zullen de verschillende werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de impact op het verkeer en omwonenden tot een minimum wordt beperkt.

Voor de veiligheid van weggebruikers zal tijdens de werkzaamheden het doorgaande verkeer op de IJsselkade en Stadsbrug worden afgesloten. Verkeersregelaars zullen het fietsverkeer van en naar de Stadsbrug begeleiden. Automobilisten die normaal gesproken via de Stadsbrug rijden, worden omgeleid via de Molenbrug, terwijl doorgaand verkeer in Kampen wordt omgeleid via de Europa Allee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *