Unieke Kans om de Historische Buitenkerk in Kampen van Binnen te Bekijken!

Unieke Kans om de Historische Buitenkerk in Kampen van Binnen te Bekijken!
Foto ©KampenLive

Op zondag 20 augustus opent de indrukwekkende Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat 101 haar deuren voor een bijzonder bezoek aan één van de meest karakteristieke gebouwen van het Kamper stadsfront. In de monumentale kerk krijgen bezoekers de unieke kans om de Buitenkerk letterlijk van binnen te bekijken door middel van een boeiende rondleiding door het gebouw én over de indrukwekkende gewelven.

De Buitenkerk, een overgebleven katholieke kerk in Kampen, is een waar juweel van middeleeuwse architectuur en biedt een fascinerende blik op de verschillende bouwstijlen die door de eeuwen heen zijn gebruikt.

De rondleidingen starten om 11.00 uur, direct na afloop van de toegankelijke Taizéviering om 10.00 uur, en beginnen met een warm welkom en een heerlijke kop koffie of thee. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze unieke ervaring. De rondleiding in de kerk is geschikt voor mindervaliden, maar voor het betreden van de gewelven wordt verwacht dat bezoekers een wenteltrap kunnen beklimmen.

De toegang en de rondleidingen gratis. Echter, na afloop van de rondleiding is er een gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van deze bijdragen zal worden gebruikt om de Buitenkerk te behouden als een cultureel monument dat de rijke geschiedenis van Kampen weerspiegelt.

Deze kans om de Buitenkerk van binnen te verkennen en meer te weten te komen over haar betekenis en architectonische pracht is een unieke gebeurtenis die niet gemist mag worden. Noteer de datum in uw agenda – 20 augustus, vanaf 11.00 uur – en sluit u aan bij de rondleiding in de R.K. Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat 101.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *